ČELNIK FIFE: Platini će biti suspendovan na nekoliko godina!

Predsednika UEFA očekuje duža suspenzija

  • 6

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini biće "suspendovan na nekoliko godina", izjavio je portparol komiteta FIFA za etiku Andreas Bantel.

On je to rekao za francuski list "L''Ekip", nakon što je Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio ranije u petak žalbu Platinija na privremenu suspenziju, prenosi Frans pres.

Platini je u oktobru, zajedno sa prvim čovekom FIFA Jozefom Blaterom, suspendovan na 90 dana van fudbala zbog sumnjive isplate od dva miliona franaka.

CAS je objavio da "privremena suspenzija ne izaziva preveliku štetu za Platinija, ali i da je Etički komitet FIFA ne bi smeo produžiti narednog petka".

Platinijev advokat ranije je odbacio sve optužbe, ali i najavio da postoji namera da se njegov klijent doživotno udalji iz fudbala.

- Platini će sigurno biti suspendovan na nekoliko godina - kazao je Bantel.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doca PFK

    12. decembar 2015 | 11:51

    On treba doživotno da se izbaci...

  • Novica

    12. decembar 2015 | 09:27

    Konacno da ga eliminisu iz fudbala on je nama uz toleta toliko zla naneo jer su preko fss prali pare. Zabiravih prvu vezu izmedju fss i platinija curkovica

  • Novica

    12. decembar 2015 | 11:12

    Kada bi vi novinari radili pravo novinarsko istrazivanje dosli bi do ovog otkrica. Reflektori koji su napravljeni i stadioni pa i sportski centar u staroj pazovi su od donacija uefe , a novac koji je zaradjen na svetskom u africi su tole i kompanija uzimali davali partizanu kad je skripelo i stavljali u svoj dzep. I to prikazali kao ulaganje u sportske objekte, pa mozete videti koji kip je u staroj pazovi umesto da su postavili nekog naseg velikana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA