PAO REKORD! Zvezda pobedila 18. put zaredom - tri gola Vieire! (VIDEO)

Crveno-beli u poslednjoj utakmici na svom stadionu za ovu godinu, u sjajnom ambijentu, savladali Radnik iz Surdulice 5:0 - i ušli u istoriju!

Zvezda gazi - ne staje!

Prezadovoljni navijači našeg najtrofejnijeg kluba, a bilo ih je u subotu uveče u priličnom broju na Marakani, 24.500, prisustvovali su još jednoj demonstraciji sile tima Miodraga Božovića, i novoj, rekordnoj 18. pobedi zaredom u tekućoj sezoni!

Time je ova generacija Zvezde ušla u istoriju jer je nadmašila sastav Slavoljuba Muslina, koji je u sezoni 1999/2000. imao jednu pobedu manje u nizu.

Crvena zvezda - Radnik 5:0 (2:0), u 21. kolu Superlige, pretposlednjem pred pauzu.

Trostruki strelac za Zvezdu bio je ubojiti portugalski finišer Hugo Vieira, kome je klicao čitav stadion kada je izlazio iz igre, dok su po jedan gol postigli Katai i Srnić.

Portugalac je sada prvi strelac lige sa 13 golova, a u stopu ga prati Katai sa 12.

Pored još jednog ubedljivog trijumfa crveno-belih, utakmicu je obeležila i spektakularna bakljada navijača početkom drugog poluvremena, kada su "gorele" tri dobro popunjene tribine Marakane.

Kao što su i najavljivali u danima pre utakmice, navijači Zvezde pojavili su se u velikom broju, a igrači im se za vernost i podršku odužili još jednom fenomenalnom partijom i goleadom, koja je mogla da bude i ubedljivija, za kraj sezone na Marakani.

U dueliu Davida i Golijata, bilo je samo pitanje vremena kada će odbrana gostiju, pod stalnim pritiskom crveno-belih, popustiti.

Dogodilo se to prvi put u 25. minutu, kada je tropoteznu akciju sveprisutnog Grujića, Donalda i Vieire, potonji završio pogotkom i tako najavio blistavo veče.

Do tada, ali najviše posle toga, na terenu je postojao samo jedan tim.

Vezli su akcije crveno-beli, poigravali se sa protivnikom, koga je i drugi put matirao Portugalac, ali uz veliku "pomoć" dvometraša Ćuluma i njegovog kiksa u "opasnoj zoni".

Sve posle 2:0 za Zvezdu, bila je stvar rutine za Božovićev tim, koji zaslužuje sve pohvale jer je i pri opipljivom vođstvu igrao kao da je 0:0.

U nastavku meča, crveno-beli, inspirisani ambijentom, zaigrali su za "dušu" navijača i sa još tri gola u režiji Kataija, još jednom Vieire, i na kraju Srnića, dotukli autsajdera i stavili tačku na idiličnu jesen pred svojom publikom, sa kojom su igrači dugo posle meča slavili podno severne tribine.

CRVENA ZVEZDA - RADNIK 5:0 

(Vijeira 25, 34, 80, Katai 57, Srnić 87)

Sudija: Dejan Santrač

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 24.500

Crvena zvezda: Kahriman - Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez (od 73’ Ristić), Donald, Grujić, Plavšić, Katai (od 83’ Jović), Srnić, Vijeira (od 85’ Sikimić);

Radnik: Grujičić, Đorđević, Krstić, Gojković, Milovanović, Marković (od 70’ Stanković), Putinčanin, Ćulum (od 61’ Pejčić), Arsić (od 46’ Ovusu), F. Stojanović, Jovanović;

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Žika Živac@

    12. decembar 2015 | 19:33

    Joj jedva čekam derbi da se iživljavamo sa onim mučenicima!Napred Zvezdo!

  • Grobar Celje

    12. decembar 2015 | 21:32

    Sve čestitke na rekordu potpuno zasluženo jet imate mnogo bolji tim od nas ....mozda ne baš toliko kao što pokazuje tabela ali dosta bolji i vaši svi igrači ginu dok naši više vode računa o selfiju....

  • Zeljko

    12. decembar 2015 | 19:31

    Kak ce Rad da vas otrese sutra .buuuuhhhhhaaaaaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA