Amela Terzić osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu!

Atletičarka iz Srbije istrčala je stazu dugu 5.947 metara za 19 minuta i 49 sekundi, što je tri sekunde slabije od pobednice

  • 4
Evropsko prvenstvo u krosu na beogradskom Ušću, Amela Terzić, Sifan Hasan Foto: Telegraf

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić osvojila je bronzanu medalju u uzrastu mlađih seniorki na Evropskom kros prvenstvu u francuskom gradu Jeru, dok je junioru Elzanu Bibiću pripalo 28 mesto.

OBRIŠI SUZE DRUGARICE: Srpska atletičarka tešila koleginicu koja je pala u finišu trke! (FOTO)

Terzićeva je stazu dugu 5.947 metara pretrčala za 19 minuta i 49 sekundi, tri sekunde sporije od pobednice Luiz Karton iz Belgije, dok je drugo mesto u konkurenciji 50 atletičarki pripalo Holanđanki Jip Vastenburg.

Ameli je ovo peta medalja na evropskim krosevima. Prethodno je osvojila zlato (Budimpešta 2012), dva srebra (Albufeira 2010, Beograd 2013) i broznu (Velenje 2011).

Foto: ASS Foto: ASS

- Ovo je moje poslednje takmičenje u konkurenciji mladjih seniorki, tako da sam svakako dala sve od sebe.

- Borba se vodila do kraja, i jako sam srećna jer je ovo moja peta medalja na evropskim krosevima -rekla je Amela nakon trke.

Sonja Stolić zauzela je 25-to mesto u seniorskoj konkurenciji i istrčala deonicu od 8087 metara za 27 minuta i 5 sekundi.

Foto: ASS Foto: ASS

Što se tiče Bibića, on je trku sa još 89 evropskih juniora okončao na 28. mestu, ali je bio najbolji od atletičara rođenih 1999. godine. On je deonicu od 5.947 metara pretrčao za 18 minuta i 28 sekundi.

(Telegraf.rs/Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA