Dan koji bi treneri ovih evropskih velikana mogli dugo da pamte!

Ne pamtimo da se u jednom danu govorilo o smeni petorice trenera evropskih velikana

  • 1

Pep Gvardiola, Luj Van Gal, Žoze Murinjo, Rafa Benitez i Siniša Mihajlović....Aktuelni treneri velikana koji bi 16. decembar 2015. godine dugo mogli da pamte.

Dan kada se širom Evrope povela priča o njihovoj smeni. Ne verujemo da se ikada dogodilo nešto slično, pogotovo što se radi o stručnjacima koji vode Bajern Minhen, Mančester junajted, Čelsi, Real Madrid i Milan.

Gvardiola je na leto sigurno bivši trener Bajerna, pošto je tokom dana obelodanio da neće potpisati novi ugovor. Razlog - stvari su dostigle prelomnu tačku zbog suštinskih razlika između njegove i klupske fudbalske filozofije. Gvardiola oseća da atmosfera u klubu nije kao kada je 2013. godine dolazio iz Barselone.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Španac je prva opcija Mančester junajteda, a Van Galu takođe na leto ističe ugovor. Prema pojedinim informacijama sa foruma Crvenih đavola, sastanak na Old Trafordu je trajao u utorak do kasno u noć, a Van Galu je u sredu predočeno šta se sprema na leto.

>>> Veliki rat gradskih rivala zbog Pepa Gvardiole!

Tokom dana engleski mediji su obajvili informaciju da je Murinjova era u Čelsiju završena i da će na zimu u klub stići Gus Hidink. To bi značilo da će Abramovič morati da isplati Murinju 40 miliona funti ukoliko ga ranije otera.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

S druge strane, španski mediji su, takođe, tokom dana objavili informaciju da je Rafa Benitez bivši menadžer Reala. Eventualan kiks protiv Valjekana samo će ubrzati postupak, ali samo se čeka prelazni rok da dođe do rokade.

>>> MIHAJLOVIĆU SPREMAN OTKAZ? Milan nije pobedio ni najgoru ekipu u Seriji A! (VIDEO)

Italijanski mediji prenose da će Siniša Mihajlović sigurno dobiti otkaz u slučaju da u četvrtak ispadne iz Kupa Italije od Sampdorije, kao i da bi umesto njega tim privremeno mogli da vode tim Mauro Tasoti i Kristijan Broki.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Miran sam i imam potpuno poverenje u svoj rad. Nema potrebe za panikom, imam široka ramena. Ne znam šta misli Berluskoni i šta je govorio, ali i ne želim to da komentarišem - rekao je Mihajlović na konferenciji za medije uoči meča protiv njegovog bivšeg kluba.

Sve u svemu, dan koji bi mogao da ostane upamćen u istoriji fudbala kao dan kada su velikani ''pustili niz vodu'' svoje trenere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA