JEDNA TRKA, 80 GODINA KASNIJE: Iznenadiće vas kolika je razlika u rezultatima! (VIDEO)

Sa svakim Olimpijskim igrama granice se pomeraju, a najveći šampioni rade do krajnjih granica ne bi li se domogli jednog od odličja

  • 1
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Olimpijske igre jedna je od najvećih zaostavština civilizacije, a olimpizam ideja koja živi kroz svakog sportistu koji ima priliku da se takmiči za sebe i svoju naciju na najvećem sportskom događaju na svetu.

Ideja je ista, a sportisti napreduju. Sa svakim Igrama granice se pomeraju, a najveći šampioni rade do krajnjih granica ne bi li se domogli jednog od odličja.

To se najbolje vidi na narednom snimku: finale Igara u Los Anđelesu 1932. i finale Igara u Londonu 2012. godine.

U pitanju je plivanje, disciplina 100 metara kraul.

U Londonu je zlato osvojio Nejtan Adrijan sa rezultatom 47.52. Osamdeset godina ranije, najbolji je bio Jasuji Mijazaki iz Japana, sa vremenom 58.2. Razlika od oko 10 sekundi gradila se 80 godina. Matematika kaže da je to 1.25 sekundu brže po deceniji.

Osim što je očigledna ova neverovatna razlika u rezultatu, možete primetiti i da takmičari u Los Anđelesu nose jednodelne kostime, startuju gotovo nonšalantno u odnosu na današnja pravila, a nema ni klasičnog okreta nakon prvih 50 metara.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gandra

    17. decembar 2015 | 18:45

    Pomeraju se granice i stereoida, narkotika, i sve ranija smrt "sportista"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA