Ragbisti Srbije ostvarili istorijski uspeh!

Srbija prvi put u istoriji na pragu ulaska u Top 10 najboljih ekipa na svetu

  • 0

Ragbi 13 reprezentacija Srbije završiće 2015. godinu na rekordnom 11. mestu na svetskoj listi Međunarodne ragbi liga federacije (IRLF).

To je za dva mesta bolji plasman od dosadašnje najbolje pozicije Srbije na godišnjoj listi IRLEF ostvarene prošle sezone.

Zahvaljujući osvajanju Evropskog šampionata B u konkurenciji Rusije, Italije i Ukrajine, srpska selekcija uspela je da sakupi 25 poena više u odnosu na poslednji ranking u maju ove godine i tako skoči za tri mesta.

Takođe, titula je omogućila plasman i u poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2017. godine igra u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji.

- Naš plasman na kraju ove godine najbolje odslikava kakva je istorijska sezona iza nas. Uspeli smo da ostvarimo sve ono što smo priželjkivali u 2015. godini, a dodatnu težinu predstavlja činjenica da smo titulu u Evropskom šampionatu B osvojili igrajući gotovo isključivo sa igračima iz domaćih klubova.

- Čestitam igračima i stručnom štabu na ovom uspehu, ali ovaj rezultat samo je obaveza više da budemo još bolji naredne godine - rekao je Nebojša Sretenović, član Upravnog odbora Ragbi 13 federacije Srbije.

Foto:Promo Foto:Promo

Šansu da uđe u Top 10, Srbija će imati naredne godine pošto će u poslednjoj rundi kvalifikacija za SP u Grupi A igrati protiv Velsa i Italije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA