Nova blamaža tužnog Mančestera: Van Gal pred otkazom!

Lider na tabeli, Lester, pobedio i u Evertonu, Ivanović pogodio za Čelsi u prvoj pobedi "plavaca" bez Murinja

  • 1

Šok na Old Trafordu!

Šok posle kojeg bi Luj Van Gal lako mogao da stavi tačku na svoj boravak na klupi velikog Mančester junajteda!

Porazom od Noriča rezultatom 2:1 "crveni đavoli" su priredili novo, verovatno najneprijatnije iznenađenje svojim navijačima do sada, posle onog ne tako davnog neuspeha u Bornmutu u prethodnom kolu.

>>> Čim je Murinjo otišao, Ivanović nastavio da postiže golove! (VIDEO)

To je bio već treći uzastopni poraz Van Galove ekipe, uključujući i neuspeh u Volfsburgu, koji je značio i eliminaciju iz Lige šampiona, a već ŠESTI meč bez pobede! 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Novi kiks "đavola" bio je dovoljan razlog da navijači zvižducima isprate Van Gala sa terena, i naravno igrače predvođene Runijem, koji neće po dobrom pamtiti svoj 500. meč za klub.

Strelci za tim koji je do ovog kola upisao samo tri pobede, bili su Džerom i Teti, dok je utešni gol za Junajted postigao Marsial. Kasno...

Istovremeno...

Dok njegovi rivali posrću, lider Lester nesmanjenom žestinom hita ka nečemu o čemu navijači ovog kluba nisu mogli ni u najluđim snovima da maštaju pre starta sezone - tituli.

Ekipa Klaudija Ranijerija, ili preciznije, Vardi i Mahrez, pobedila je u gostima Evertom 3:2, uz dva gola nezadrživog Alžirca.

Oba gola, njegov 12. i 13, Mahrez je dao iz penala, posle njega i Okazaki se upisao u strelce, a Vardijev doprinos ovog puta bili su iznuđen jedanaesterac i asistencija za Japanca.

Najjači napadački tandem Evrope je sa 28 od ukupno 36 golova Lestera, apsolutno najzaslužniji za impresivne rezultate "lisica".

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Kuriozitet ovog kola predstavlja podatak da su gosti pobedili na pet od šest utakmica koje su odigrane u terminu od 16 sati!

Jedini trijumf domaćeg tima je onaj koji je upisao Čelsi protiv Sanderlenda, rezultatom 3:1, važan ne samo zbog prekida loše serije "plavaca", već zbog toga što je prvi posle odlaska Žozea Murinja sa klupe i dolaska Gusa Hidinka na njegovo mesto.

Branislav Ivanović je "načeo" goste na samom početku, da bi potom asistirao Pedru za 2:0, a posle toga je sve bilo lakše za i dalje aktuelnog šampiona. Tačku na i stavio je Oskar. Počasni gol za "crne mačke" delo je Italijana Borinija.

Rezultati

Čelsi - Sanderlend 3:1

(Ivanović 5, Pedro 13, Oskar 50.p - Borini 53)

Everton - Lester 2:3

(Lukaku 32, Miralas 89 - Mahrez 27, 65, Okazaki 69)

Mančester Junajted - Norič 1:2

(Marsial 66 - Džerom 38, Teti 54)

Sautempton - Totenhem 0:2

(Kejn 40, Ali 43)

Stouk - Kristal Palas 1:1

(Krkić 76.p - Vikam 64)

VBA - Bornmut 1:2

(Mekauli 79 - Smit 52, Daniels 87.p)

Njukasl - Aston Vila (18,30)

Nedelja

Votford - Liverpul (14,30)

Svonsi - Vest Hem (17)

Ponedeljak

Arsenal - Mančester Siti (21)

TABELA: Lester 38, Arsenal 33 (-1), Mančester Siti 32 (-1), Totenhem 30, Mančester Junajted 30, Kristal Palas 28, Votford 25 (-1), Stouk 24, Everton 24, Vest Hem 24 (-1), Liverpul 24 (-1), Sautempton 22, VBA 21, Bornmut 20, Čelsi 19, Norič 18, Njukasl 16 (-1), Svonsi 14 (-1), Sanderlend 13, Aston Vila 6 (-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA