Dogovorili se Real i Benfika, Vicel stiže na "Bernabeu"

Španski i portugalski klub postigli usmeni dogovor prema kojem će Belgijanac pojačati redove novog prvaka Španije

  • 0

Real Madrid je overio šampionsku krunu u Španiji i već je krenuo u stvaranje tima za sledeću sezonu, u kojoj će glavni cilj biti osvajanje dugo čekane desete titule šampiona Evrope.

Prema navodima portugalskih medija, Real je postigao verbalni sporazum sa Benfikom oko transfera belgijskog veziste Aksela Vicela. Vicel ima 23 godine i prošlog leta je pojačao Benfiku iz belgijskog Standarda za osam miliona evra, a smatraju ga jednim od najtalentovanijih vezista u Evropi. Sjajne fizičke, ali i tehničko-taktičke predispozicije su ga preporučile i Žozeu Murinju koji želi da što pre realizuje transfer, jer se Belgijanac nalazi i na meti Čelsija, Milana, Mančester junajteda, PSŽ-a.

Vicel sa lisabonskim "orlovima" ima još četiri godine ugovora, a otkupna klauzula iznosi čak 40 miliona evra. Teško je očekivati da će Real baš platiti punu sumu, ali izvesno je da transfer neće biti manji od dvadesetak miliona evropskih novčanica. Belgijanac je univerzalan igrač koji može da igra više pozicija u veznom redu, ima dobar šut, jak je u defanzivi, opasan u skoku, a na sve to se nadovezuje i dobra tehnika, pa nije teško zaključiti zašto ga Real želi. Kraljevski klub će ovog leta napustiti Lasana Dijara i Hamit Altintop, pa se oslabađaju dva mesta u veznom redu, što znači da se može očekivati da Murinjo angažuje još jednog igrača sredine terena.

Predsednik Benfike, Luis Felipe Vieira je prethodnih dana boravio u Madridu, gde je navodno postigao dogovor sa čelnicima Madriđana, pa se samo očekuje početak letnje pijace i da se transfer kompletira. Real je i prošlog leta kupio igrača od Benfike, kada je za 30 miliona evra kupio Fabija Koentraoa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA