Tole Karadžić: Iskukali smo od ovih u pritvoru, svetlo za Zvezdu i travu za Partizan

Predsednik FSS uručio nagradu Veljku Paunoviću na godišnjoj proslavi i poslao poruku državi

  • 17
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Za razliku od beogradskog sunca, sumorno i maglovito vreme dočekalo je goste u Staroj Pazovi, na proslavi Fudbalskog saveza Srbije.

 

Kao da je i ono htelo, na neki način, da slikovito objasni gde se srpski fudbal trenutno nalazi - nevidljiv u gustoj magli.

 

Jedina svetla tačka u 2015. godini bili su Veljko Paunović i njegovi vojnici - omladinska reprezentacija koja je postala prvak sveta na Novom Zelandu.

 

Otuda i ne čudi što je Paunovic dobitnik Zlatne lopte kao najbolji srpski trener, dok posebna nagrada ide popularnim Orlićima - specijalne zlatne medalje koje su dobili iz ruku Ivana Ćurkovića i Slaviše Kokeze.

 

- Hvala puno - bile su prve reci Paunovića.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Priznanje koje nisam očekivao, ali sam zahvalan. Kada sam došao pre tri godine, rekao sam četiri najbitnije reči - entuzijazam, poštovanje, odgovornost i poverenje. Sada ću dodati i zahvalnost. Prema porodici, članovima FSS, svim klubovima koji su pustali igrače, svim ljudima koji su nam pomagali.

 

Ceremoniju je otvorio prvi čovek FSS Tomislav Karadžić, sumiravši 2015. godinu, ali je imao poruku i za državu.

 

- Hvala svima što ste došli na ovu svečanost - 11. po redu, osmu u našem mandatu.

 

- Iako je ovo svečani trenutak, hteo bih da "začinim" sa tri, četiri podatka. U ovoj godini imali smo veliki neuspeh koji nas i danas tišti - neodlazak na EURO. Krivi smo i mi i igrači, ali i neke druge okolnosti. Dron, oduzimanje bodova...dodatan udarac ionako poljuljanoj A reprezentaciji.

 

MORAMO U RUSIJU ILI NAM NEĆE OPROSTITI FIJASKO

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Moramo pronaći brzo rešenje i da se okrenemo odlasku na Svetsko prvenstvo. Više niko nam neće oprostiti fijasko. Ovo je minus, ali imamo dva plusa.

 

- Prvi je Osvajanje SP na Novom Zelandu i mislim da će se taj uspeh uskoro ponoviti. Čestitam im na rezultatu i misiji koju su obavili.

 

Karadžić je naveo da je okvir i ogledalo rada A reprezentacija, ali je FSS uradio nešto sto se decenijama nije radilo. Osvetljeni su i renovirani stadioni, postavićemo reflrktore na Karaburmi i Banjici, a kako kaže Tole "iskukali smo i od ovih ljudi što su u pritvoru (Platini i Blater) za osvetljenje na stadionu Zvezde, sredili smo travu na Partizanovom".

 

Prvi čovek srpskog fudbala još jednom je apostrofirao važnost da Srbija dobije nacionalni stadion.

 

- On je neophodan, jer će uskoro doći vreme kad na našim nećemo moći da igramo ozbiljne mečeve.

 

Tole je imao i poruku državi.

 

- FSS u ovom momentu može da zaposli 10. 000 ljudi, da prevede sve sportske radnike iz sive zone. Uslov je da drzava ima 25 odsto njihovih prihoda, da se smanji sa 70. Ovako nemaju ništa. To je moj predlog državi uz stadion.

 

(M.M/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoje

    21. decembar 2015 | 13:20

    Pa ti si još na čelu saveza?!Što nisi na ceremonijalu sao ostavku i zauvek otišao....?

  • Vele

    21. decembar 2015 | 15:52

    Pa kad ste ti i tvoji sve pokrali

  • doberman

    21. decembar 2015 | 14:42

    kaze dusko korac- fudbal davno vise nije sport vec politicko- socioloski fenomen. e tole, tole, 99% srbije nema oci da te vidi, al kad murta uzjass, jase dok konj ne skapa. jase i usi nam zavrce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA