Bivši fudbaler Čelsija završio karijeru

Demijen Daf u 36. godini objavio da odlazi u fudbalsku penziju

  • 0

Bivši reprezentativac Irske Demijan Daf saopštio je da je završio 20-godišnju karijeru. Daf je prošao sve mlade selekcije Blekburna, a igrao je još za Čelsi, Njukasl, Fulam, Melburn i Šamrok. Tokom karijere osvojio je dve titule u Premijer ligi, FA kup i Liga kup i igrao u finalu Lige Evropa.

- Posle mnogo razmatranja, danas sam odlučio da završim profesionalnu karijeru. Moje srce želi da nastavim da igram, ali je moje telo konačno dobilo bitku i reklo mi da stanem. Živeo sam san svakog mladog dečaka i znam da sam veoma srećan čovek - naveo je Daf u saopštenju Šamroka.

Za reprezentaciju Irske, sa kojom je nastupio na Svetskom prvenstvu 2002. godine i Evropskom prvenstvu 2012. godine, odigrao je 100 utakmica i postigao osam golova.

- Izuzetno sam ponosan što sam odigrao 100 utakmica za državni tim, uvek mi je bilo najveće zadovoljstvo da predstavljam Irsku i imam čarobne uspomene iz reprezentacije. Napredujem sa trenerskom školom i ostaću u fudbalu - dodao je 36-godišnji Daf.

Pogledajte i njegove najbolje golove u dresu Plavaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA