HAOS U BUENOS AJRESU: Navijači upali u klub, pretili predsedniku Independientea!

Razlog su zabrana unošenja zastava i bubnjeva na stadion u Aveljanedi. Prvi čovek kluba ne želi da bude sluga navijačima

  • 0

Jedan od najvećih argentinskih klubova Independiente proživljava crne dane. Usled loših rezultata, navijači su već neko vreme nezadovoljni, a posle odluke kluba da pristalicama "crvenih đavola" zabrane unošenje bubnjeva i zastava na tribinu, izazvali su revolt kod najvatrenijih navijača koji su u četvrtak upali u prostorije kluba i pretili prvom čoveku kluba Havijeru Kanteri.

Popularni "bara bravasi"  na zubu su imali i izvesnu sekretaricu Rafaelu Rutiljano, koja je navodno "uzela" mnogo novca u poslednjem periodu, boraveći u klubu.

Dan ranije oko 200 ljudi je bilo okupljeno ispred stadiona Independientea, demonstrirajući protiv represije od strane sopstvenog kluba.

Prošle subote, na meču protiv Banfilda (2:0), na severu, gde se okupljaju najvatrenije pristalice kluba, simbolično je ostavljeno prazan prostor na tribini u znak negodovanja na odluku kluba da zabrani osnovna navijačka sredstva jednoj od najkvalitetnijih navijačkih grupa u Južnoj Americi.

Posle vrlo neprijatnih scena na samom stadionu i izrečenih pretnji navijači su otišli, predsednik kluba pozvao policiju i pokušao da razreši situaciju pred novinarima.

- Oni traže karte, autobuse, zastave. Jasno sam im stavio do znanja da ne želim da budem njihov sluga i da neću napustiti klub ni kancelariju - rekao je Kantera, istakavši da ga navijači nisu fizički napali već verbalno, ali da ne zna šta može da donese noć, ali ni naredni dani kada su huligani ovog kluba u pitanju.

(S. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA