INDIJA - PAKISTAN: Ništa od utakmice koja bi promenila istoriju!

Do istorijske utakmice neće doći jer Pakistanci nemaju novca za kamp svojih fudbalera

  • 17

Svi su sa nestrpljenjem čekali 23. decembar jer je tada trebalo da bude odigrana istorijska fudbalska utakmica između Indije i Pakistana. Do nje, međutim, ipak nije došlo.

Razlog za to je nedostatak novca na računu reprezentacije Pakistana, koja je odustala od turnira u organizaciji Južno-azijske federacije. Pakistanci nisu imali novac da obezbede kamp za fudbalere tokom turnira.

>>> POSLUŠAJTE: Indijci pevaju grobarsku verziju pesme "Indija, Pakistan..."! (VIDEO)

Zbog istog razloga Pakistan je propustio ovo takmičenje i u konkurenciji za fudbalere do 16 i 19 godina.

- Definitivno će propustiti ovo veliko regionalno takmičenje Svi su obeležili 23. decembar na svojim kalendarima, jer je trebalo da Indija i Pakistan odigraju prvi meč u istoriji jedan protiv drugog - rekao je direktor takmičenja Susando Dar.

Razočaran je bio i fudbaler Pakistana Sadulah.

- To je razočaravajuće. Takmičenje neće biti isto bez nas. Većina naših igrača igra u inostranstvu i verujem da bismo bili bolji od Šri Lanke i Bangladeša - rekao je on.

Inače, Indija i Paikstan vode dugogodišnje ratne sukobe zbog granica i pretenzija oko teritorije Kašmira, a od 1947. do 1999. godine vođena su čak četiri rata između ove dve države, a uvek postoji i netrpeljivost i nategnutost u odnosu dve države.

Fudbal bi trebalo da omogući da se tenzije smire i da dođe do približavanja država i naroda, ali do toga, zasad, nema ništa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA