Milica Starović i Davor Štefanek najbolji sportisti Vojvodine

Kajakašica Milica Starović i rvač Davor Štefanek dobili su tradicionalnu sportsku nagradu ''Vihor''

  • 0

Kajakašica Milica Starović, članica Kajak i kanu kluba "Liman" i rvač zrenjaninskog "Proletera" Davor Štefanek dobili su tradicionalnu sportsku nagradu "Vihor", koju dodeljuje Pokrajinski sekretar za sport i omladinu i koja predstavlja nezvaničnu titulu najboljeg sportiste godine u AP Vojvodini.

>>> Pogodite koja srpska šampionka ima ovaj seksi stomak! (FOTO)

>>> Štefanek: Svi bi hteli da sam njihov, ali ja sam Srbin!

Istu nagradu u konkurenciji ženskih i muških sportskih ekipa osvojile su veslačice kluba "Čurug" i Odbojkaši kluba Vojvodina NS Seme.

Starovićeva je ove godine osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji, dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Češkoj i zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu, dok je Štefanek osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu za seniore, čime je obezbedio olimpijsku normu za Rio 2016. godine, a pored toga, osvojio je i prvo mesto na Prvenstvu Srbije za seniore.

Foto:KSS Foto:KSS
Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

U konkurenciji ženskih ekipa prestižno priznanje pripalo je Veslačkom klubu "Čurug", koje je ove godine osvojilo prvo mesto na ekipnom Prvenstvu Srbije, dok je za najbolju mušku ekipu u AP Vojvodini proglašen Odbojkaški klub Vojvodina NS Sem“ koji je ove godine osvojio Kup Srbije i po prvi put u istoriji srpske odbojke Kup izazivača Evropske odbojkaške konfederacije.

Najboljima u ekipnoj konkurenciji pripala je i novčana nagrada od po 400.000 dinara, dok će najuspešniji pojedinci dobiti po šest prosečnih plata u AP Vojvodini, a istu novčanu nagradu po prvi put ove godine dobila je i stonoteniserka Borislava Ranković - Perić, najbolja stonotenisreka sa invaliditetom na svetu.

Odbor za dodelu nagrade "Vihor" imenovala je Pokrajinska vlada, a ove godine činili su ga pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, košarkaški trener Dejana Cvjetan, proslavljena rukometašica Jelena Erić - Rakonjac, predsednik Karate saveza Vojvodine Strahinja Tepavčević i sportski novinar Ljubenko Zvizdić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA