Tomić najavio ozbiljne promene u Partizanu i izjavom obradovao navijače

Novi trener Partizana najavljuje da će njegova ekipa igrati brzo, agresivno i atraktivno

  • 14

Ivan Tomić će u petak i zvanično biti promovisan kao novi trener Partizana. On najavljuje velike promene u ekipi i očekuje da će njegova ekipa igrati brzo, agresivno i atraktivno. Takođe, nije krio emocije kada je govorio o povratku u omiljeni klub, u kome je svojevremeno bio kao sportski direktor pre nekoliko godina.

- Nisam se školovao za trenera da bih bio trener drugog kluba. Radničkog sa Novog Beograda, koji obožavam i gde sam ponikao, ili Rome, gde sam igrao. Samo Partizan! Znam atmosferu ovog stadiona, mnogo sam predivnih i tužnih trenutaka doživeo u Humskoj. Osećam klub na pravi način, kao i odgovornost prema svakom našem navijaču - rekao je Ivan Tomić u razgovoru za Sportnetvork.

>>> Tomić sprema radikalne poteze u Partizanu!

- Osam godina sam nosio crno-beli dres, u dva mandata, kao neiskusan i kao povratnik. Zato znam kakva su očekivanja, šta navijač želi od ekipe kada krene na stadion - rekao je Tomić i podsetio na situaciju od pre nekoliko sezona, kada je došao u redove crno-belih kao sportski direktor i tada napravio jedan od najboljih prelaznih rokova u istoriji kluba.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Kada sam postavljen za sportskog direktora, Crvena zvezda je imala dve duple krune u nizu, a kod nas u klubu je bila teška situacija. Nasledio sam velikog direktora Nenada Bjekovića, koji je dugi niz godina bio uspešan i sećam se da su ljudi bili sumnjičavi u vezi sa mojim imenovanjem. Zajedno sa tadašnjim saradnicima, Gordanom Petrićem, Zoranom Mirkovićem, Slavišom Jokanovićem, uspeo sam da prepoznam situaciju. Bio je neophodan veliki rez, koji smo uspešno izvršili.

Nešto slično Tomić planira da uradi i sada kao trener, o čemu je Telegraf pisao i pre nego što je postavljen za trenera. Novi strateg crno-belih planira da priliku pruži igračima iz omladinskog pogona i da se oslobodi igrača koji imaju velika primanja, a nisu se pokazali kao pojačanja u protekloj polusezoni.

- Biće ozbiljnih promena. Insistiraću na igri shodnoj tradiciji Partizana. Učinićemo sve da navijač kada dolazi na stadion ne razmišlja protiv koga igramo, već to čini zbog svojih igrača, ima. Slažem se da nam je fudbal pao na niske grane, ali trudiću se da Partizan igra brže, agresivnije, ofanzivnije i atrektivnije - zaključio je Ivan Tomić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor PFK

    25. decembar 2015 | 08:36

    Ajmo Ivane grobari te podrzavaju 100%,

  • @Žika Živac@

    25. decembar 2015 | 08:37

    U Radničkom i u mučenom partizanu možeš da budeš trener,al u Romi...hahah nikad!

  • Rade

    25. decembar 2015 | 11:29

    Je sam Grobar,ali to su priče za mali decu.Ne verujem nikome više,dok je ova bagra u klubu,mi čemo i dalje tonuti.Prodajte Žileta za sitne pare i porazdelite u svoje đepove i tako u krug.E da je tu komunizem,kako bi vas Tile pozatvarao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA