(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Skijaš pao i slomio kičmu: Dokle će trajati ovaj eksperiment?

Matijas Majer je zbog pada polomio kičmene pršljenove, a povela se diskusija da li je eksperimentalno zaštitno odelo krivo za teške posledice

  • 3

Austrijski skijaš Matijas Majer doživeo je težak pad na spustu u Val Gardeni, a Međunarodna skijaška federacija (FIS) objavila je da je odelo sa vazdušnim jastukom sprečilo teže povrede Austrijanca prilikom pada.

>>> SPREČENA VELIKA NESREĆA: Dron umalo srušio skijaša tokom trke (VIDEO)

Poslednjih dana sve su brojnije kritike na račun FIS-a zbog odela sa vazdušnim jastucima, a jedan od najglasnijih je Ted Ligeti, američki skijaš, koji je napisao na svojoj stranici na Fejsbuku napisao da mu se činilo kao da je odelo služilo kao poluga na kojoj su se lomili pršljenovi Majera.

- Neshvatljivo je da se skijaši upotrebljavaju kao lutke za testiranje i eksperimentisanje sa neproverenim zaštitnim sitemima - bila je dodatna poruka Ligetija.

Majer je zbog loma šestog i sedmog pršljena podvrgnut operativnog zahvatu na klinici u Insbruku. Ali, pozivajući se na mišljenja doktora i stručnjaka koji su učestvovali u izradi zaštitnog odela, FIS je izneo argumente kojima navode da bi Majer bez odela pretrpeo još teže posledice.

Pogeldajte i kako je izgeldao stravičan pad austrijskog skijaša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA