Golf postaje sve popularniji u Srbiji, uskoro će ga igrati i đaci!

Generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović ističe da je cilj ovog programa da se golf kao najpopularniji sport na planeti učini dostupnijim osnovcima

  • 3

Pred Golf asocijacijom Srbije je godina velikih planova, očekivanja i novih akcija koje će za cilj imati promociju i prosperitet ovog plemenitog sporta na našim prostorima.

Projekat koji će i ove godine imati centralno mesto među svim akcijama jeste škola golfa, koja se u okviru redovnog školskog programa sprovodi u pojedinim osnovnim školama i koju su podržali Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo prosvete i Olimpijski komitet Srbije.

Srbija postaje zemlja golfa! Turnir na Adi dobija svetski značaj!

Generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović ističe da je cilj ovog programa da se golf kao najpopularniji sport na planeti učini dostupnijim osnovcima.

-Na nedavnom sastanku u Sent Endruzu dobili smo čestitke od čelnika Evropske golf asocijacije i velikih nacionalnih saveza na ideji i uspešnom sprovođenju ovog izuzetnog projekta. Golf zaista ima mnogo pravih vrednosti, a reakcije roditelja su bile izvanredne. Posebna priča je bio pokazni trening na nedavnom Sajmu sporta, na kome su đaci škole "Laza Kostić" oduševili - započinje priču Irena Suturović Bogdanović.

Ambiciozni projekti u 2016. godini između ostalih uključuju i izgradnju novog terena, ali isto tako i pojačan rad sa "mladim snagama". Gospođa Suturović Bogdanović ističe da samo kvalitetnim, predanim i vrednim radom uz izvanredne uslove za napredak, mogu se očekivati i dobri rezultati srpskih golfera na međunarodnoj sceni.

Foto: Promo Foto: Promo

-Kvalitetan rad sa juniorima je u ovom trenutku naš prioritet. Rezultata u prethodnom periodu je bilo, ali ne u onoj meri u kojoj smo očekivali. Naš cilj je da im ponudimo najbolje moguće uslove u kojima mogu da se razvijaju i rade sa najboljim stručnjacima, a sve sa ciljem da im se pomogne da se izgrade na pravi način i kao ličnosti i kao golferi.

- Perspektivnih pojedinaca ima i u narednom periodu ćemo im posvetiti maksimalnu pažnju. Golf je igra konstantnosti. To pokušavamo da uradimo sa našim juniorima i da im izbacimo velike amplitude. Kada dobijemo pravu liniju napretka, znači da smo na pravom putu - ističe generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije.

Jedan od velikih planova ne samo za narednu godinu već i u celom dosadašnjem radu je i izgradnja trećeg golf terena u našoj zemlji. U saradnji Golf asocijacije Srbije i lokalnih vlasti u Zrenjaninu, Srbija bi uskoro trebalo da dobije još jednu golf oazu.

-Srbija sada ima dva terena za golf, na Adi Ciganliji i u Žablju i treći teren u Zrenjaninu bi bio od neprocenjivog značaja za naš golf. Izgradnja golf terena je vrlo kompleksan projekat. Ne pričamo o sali, dvorani ili stadionu, u pitanju je sto hektara koje treba urediti, a potom i napraviti dobru organizaciju i održavati toliko prostranstvo u visoko kvalitetnom stanju. Rekla bih da je u pitanju naš najambiciozniji projekat u koji ulazimo u poslednjih pet godina sigurno.

Foto: SEM Foto: SEM

- Ukoliko sve bude podržano i organizovano u onoj meri koja je potrebna za realizaciju projekta ove veličine, izgradnja će se odvijati u etapama. Prvo planiramo da uradimo klupsku kuću i vežbalište, pa onda da pređemo i na sam teren. U našim daljim planovima su i izgradnja drajving rejndžova u većim gradovima u Srbiji i očekujem da ćemo sve velike projekte uspeti da realizujemo - rekla je Irena Suturović Bogdanović.

U 2015. godini, Internacionalno amatersko prvenstvo Srbije u golfu imalo je status probnog događaja za renking Svetske golf federacije i s obzirom na ishod i dobru organizaciju, GAS je položio ispit, pa će od 2016. IAPS i zvanično biti u kalendaru, na šta je Irena Suturović Bogdanović izuzetno ponosna.

-Jedna od naših najvećih pobeda je to što je Srbija Open ušao u WAGR sistem. Ono zbog čega sam izuzetno zadovoljna je to što su naši golferi zauzeli prva četiri mesta u muškoj kategoriji. Nadamo se još većem broju učesnika i jačoj konkurenciji naredne godine - kaže generalna sekretarka GAS.

Foto: Promo Foto: Promo

2015. godina ostaće upamćena i po trijumfu Čedomira Ilića na Otvorenom prvenstvu Rusije, kao i njegovom prvom nastupu u karijeri na turniru Evropskog tura u Moskvi. Bilo je pobeda i van grinova i ferveja. Škola golfa nastavila je uspešno da se sprovodi u nekoliko gradova, a štand GAS-a je ponovo bio jedan od najposećenijih na Sajmu sporta. Uz sve to, Golf asocijacija Srbije imala je i zapažen nastup na godišnjoj Skupštini Evropske golf asocijacije u Škotskoj.

-Golf asocijacija Srbije aktivno učestvuje u promociji golfa u Evropi i aktivno radi na napretku ovog sporta. Na sastanku u Sent Endrjuzu je predloženo da naredni sastanak članica Južne zone EGA bude održan početkom naredne godine u Srbiji, što bi bilo od izuzetnog značaja za nas - istakla je Irena Suturović Bogdanović.

Srpski golferi naredne godine nastupiće na Svetskom šampionatu u Kankunu u Meksiku, gde se očekuje da srpski golferi nastave sa odličnim rezultatima.

-Sledeće godine održaće se amaterski Svetski šampionat u Meksiku, u Kankunu. Očekivanja su da naše mlade snage steknu pre svega iskustvo nastupa na jednom tako velikom takmičenju. Nećemo se opterećivati rezultatom. Na prošlom prvenstvu smo napredovali do 54. pozicije i sve oko tog rezultata bio bio veliki uspeh - zaključila je Irena Suturović Bogdanović, generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    29. decembar 2015 | 08:03

    Zapamtite ime Matej Stanić. Klinac od 11 godina koji će uskoro biti poznat kao Novak Djoković.

  • aceN

    29. decembar 2015 | 11:49

    Ih pa Golf jese poznat u Srbiji , tek u Bosni tamo je se i proizvodio u TAS-u i jos se bogami vozaju mada su retki kecevi

  • obilic

    29. decembar 2015 | 07:49

    Odavno je popularan golf u srbiji. IGRAMO INTEZIVNO OD 1945 i stalno kod nas pada loptica ZA RATOVANJE. INACE TIH ISKOPANIH RUPA ZA GOLF OD BOMBARDOVANJA IMA DOSTA TAKO DA MOZEMO SAD DA SE IGRAMO DO MILE VOLJE. SADA JE MODERNIJI GOLF SVI NAS GADJAJU A MI CEKAMO KAD CE DA UDJE U RUPICU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA