Terzić: Nadam se da će biti bolje u Japanu

Srbija u pojedinim trenucima na turniru dobro igrala, najveći problem igra u završnici setova

  • 0

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić nada se da će se forma njegovog tima podići do sledećeg kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Londonu.

- Videćemo kakva će dalje biti situacija, koliko će igračice podići formu do Japana i nadam se da će biti bolje - rekao je Terzić posle poraza od Poljske 3:2, kojim je Srbija u grupnoj fazi završila turnir Evropskih kvalifikacija u Turskoj.

- Utakmica je pokazala neke naše slabosti u vezi sa načinom na koji igramo i šta nam fali što se tiče igračkog potencijala. Sa povređenim igračima drugačije bismo igrali - dodao je Terzić.

On je istakao da je Srbija u pojedinim trenucima na turniru dobro igrala, ali da je imala problem u završnici setova.

- U pojedinim periodima mečeva smo imali dobre stvari, ali smo završnice igrali slabije od protivnika i zato smo na razliku izgubili veliki broj setova - zaključio je Terzić.

Srednji bloker Nađa Ninković smatra da što pre treba da se zaboravi turnir u Turskoj.

- Odigrale smo dobru utakmicu. Žao nam je što nismo pobedile, ali treba da zaboravimo ovaj turnir i pripremimo se za Japan, jer nam je to poslednja šansa da se kvalifikujemo na Olimpijske igre - kazala je Ninković.

Izabranice selektora Zorana Terzića poslednju šansu da se plasiraju na ovogodišnje Olimpijske igre imaće na turniru u Japanu, od 19. do 27. maja. Sa tog takmičenja u London će ići tri najbolje reprezentacije.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA