Borovčanin brani pojas pred svojim Lozničanima

Sprskom asu ovo će biti druga odbrana titule koju je osvojio u meču protiv bugarina Semerdžijeva u Banjaluci - prethodno je odbranio krajem januara u Novom Sadu, tehničkim nokautom protiv Nemca Larsa Buholca

  • 0

Najbolji srpski bokser Nenad Borovčanin brani titulu šampiona Evrope kruzer kategorije u WBO verziji. Meč protiv Nemca turskog porekla Varola Vekiloglua na programu je večers od 22 sata u lozničkoj dvorani Lagator. Vekiloglu (28) ima skor od 19 pobeda (11 nokautom), tri poraza i jedan nerešen meč. Bio je šampiona Evrope u IBF verziji, kao i apsolutni prvak Nemačke.

Borovčanina je donekle poremetilo to što je bukvalno u pet do 12 promenjeno ime rivala koji ga izaziva.

- Kasno sam saznao protiv koga se borim, gledao samo jedan njegov snimak, ali verujem da ću u bokserskom spektaklu, u gradu koji živi za ovaj sport, uspeti da sačuvam krunu - rekao je Borovčanin, koji itulu brani u svom rodnom gradu.

Vekiloglu je u najavi za meč rekao da mu je drago što je upravo njega WBO Evropa odredila za izazivača i da je siguran da će osvojiti titulu i to nokautom. Srpski as ne obazire se mnogo na ovu provokaciju i najavljuje da će Nemcu odgovoriti u ringu.

- Neću da odgovaram na njegove provokacije, govoriću u ringu - samouveren je Borovčanin.

Sprskom asu ovo će biti druga odbrana titule koju je osvojio u meču protiv bugarina Semerdžijeva u Banjaluci. Pojas je prvi put odbranio krajem januara u Novom Sadu, tehničkim nokautom protiv Nemca Larsa Buholca. Interesantno da je tada bilo predviđeno da mu protivnik bude Vekiloglu, ali je u poslednjem trenutku došlo do promene.

Slično se desilo i sada, jer je umesto Vekiloglua, Borovčanin titulu trebalo da brani protiv njegovog zemljaka Štajna, ali je Vekilogluov menadžer uložio žalbu koja je usvojena jer Štajn nije boksovao duže od godinu dana zbog povrede.

- Kasno sam saznao protiv koga se borim, gledao samo jedan njegov snimak, ali verujem da ću u bokserskom spektaklu, u gradu koji živi za ovaj sport, uspeti da sačuvam krunu - zaključio je srpski bokser.

Pobeda protiv Vekiloglua približiće Borovčanina na korak bliže do prilike da izazove svetskog šampiona kruzer kategorije, Sjeničanina Marka Huka (Muamera Hukića), koji u subotu brani pojas protiv starog znanca Britanca Ole Afolabija, koga je već jednom porazio u decembru 2009.

 

WBO lista izazivača:

1. Denis Lebedev, Rusija

2. Bi Džej Flores, SAD

3. Aleksandar Aleksejev, Rusija

4. Latif Kajode, Nigerija

5. Nuri Seferi, Albanija

6. Mateuš Masternak, Poljska

7. Pavel Kolodzjev, Poljska

8. Nenad Borovčanin, Srbija

9. Firat Arslan, Nemačka

10. Kaj Kurcava, Nemačka

 

(Telegraf)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA