Huk i Afolabi za svetsku titulu u kruzer kategoriji

Naredni protivnik Huku ili Afolabiju mogao bi da bude Nenad Borovčanin, koji večeras brani titulu evropskog šampiona, ali srpski bokser ne planira da iskoristi pravo da izazove svetskog šampiona pre 2013.

  • 0

Svetski šampion WBO verzije u kruzer kategoriji, Sjeničanin Marko Huk, alijas Muamer Hukić u subotu uveče u nemačkom gradu Erfurtu brani pojas protiv Britanca Olea Afolabija. Biće to drugi susret njih dvojice u ringu, pošto je naturalizovani Nemac upravo protiv Afolabija u decembru 2009. prvi put uspešno odbranio tutiulu, osvojenu samo nekoliko meseci ranije u meču sa Argentincem Viktorom Emiliom Ramiresom.

- Tek što sam osvojio pojas protiv Ramiresa morao sam da ga branim protiv Afolabija. Bio je to težak meč i dobio sam na poene. Teško, ali zasluženo. Afolabi je od tada pobedio sve borbe koje je imao, jasno je da je mnogo jači nego pre dve i po godine, ali i ja sam se dobro spremio - rekao je Huk, koji u karijeri ima 34 pobede, od čega 25 nokautom i dva poraza.

Afolabi je potvrdio Hukićevu izjavu da je mnogo jači nego 2009. godine. Tad nisam bio dovoljno dobro pripremljen za Marka. Sad imam novog trenera koji me je naučio mnogim stvarima i napravio od mene kompletnog boksera - rekao je Britanac, ali i dodao da je svestan Hukićevih kvaliteta.

- Vrlo je čvrst borac i nikad ne prestaje da napada. Nema nijednu izraženu slabost. Obojica smo sada bolji nego pre dve i po godine, ali ja sam ipak naučio više za ovo veme - zaključio je Afolabi.

Ovo će biti Hukićev povratak u kruzer kategoriju, pošto je zimus napravio izlet u tešku, kad je izazvao šampiona WBA verzije Aleksandra Povjetkina. Rus je kontroverznom sudijskom odlukom sačuvao pojas, ali Huk se nada revanšu.

Naredni protivnik Huku ili Afolabiju mogao bi da bude Nenad Borovčanin, koji večeras brani titulu evropskog šampiona, ali srpski bokser ne planira da iskoristi pravo da izazove svetskog šampiona pre 2013.

WBO lista izazivača:

1. Denis Lebedev, Rusija

2. Bi Džej Flores, SAD

3. Aleksandar Aleksejev, Rusija

4. Latif Kajode, Nigerija

5. Nuri Seferi, Albanija

6. Mateuš Masternak, Poljska

7. Pavel Kolodzjev, Poljska

8. Nenad Borovčanin, Srbija

9. Firat Arslan, Nemačka

10. Kaj Kurcava, Nemačka

 

(Telegraf)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA