ŠAMPIONSKI: Borovčanin razbio Turčina u borbi za evropsku titulu! (FOTO)

Srpski bokser u fenomenalnoj atmosferi u lozničkoj hali "Lagator" porazio Valora Vekiloglua tehničkim nokautom u šestoj rundi

  • 0

Nenad Borovčanin nije odstupio sa evropskog trona! U fantastičnoj atmosferi u lozničkoj dvorani "Lagator", najbolji srpski borac je tehničkim nokautom u šestoj rundi pobedio Nemca turskog porekla Varola Vekiloglua i zadržao evropsku krunu u kruzer kategoriji (do 91 kg). Bila je to jubilarna 30. pobeda u isto toliko mečeva i isto tako jubilarna sa 20. nokautom.

U dupke punoj hali u Loznici, pred više od 3.500 ljubitelja boksa, Borovčanin je po drugi put u karijeri odbranio šampionsku titulu. Iako je Vekiloglu sa puno optimizma prethodnih dana najavljivao da dolazi u Loznicu da detronizuje srpskog asa, u ringu je shvatio gde mu je mesto. Jednostavno, Vekiloglu nije imao šanse u grotlu "Lagatora". Lozničani su napravili takav ambijent da bi u njemu pale i jače face od nemačkog boksera.

Već u drugoj rundi, Borovčanin je počeo da "pumpa" poene, a serijom udaraca je dobro uzdrmao rivala i raspalio publiku. Pripala mu je i treća runda, a već u četvrtoj su masnice i podlivi dominirali licem Vekiloglua. Za svo to vreme, Nenadov gard je bio neprobojan bedem. Nemac da gotovo nije ozbiljnije ugrozio srpskog asa. Izazivaču nisu pomogli ni podli potezi kada je posle klinča pokušavao da gurne Nenada na pod. Tako je samo još više povećao motiv šampiona i isprovocirao tribine "Lagatora".

U šestoj rundi, Borovčanin je krenuo poput Terminatora da razara rivala, a tribine su eksplodirale. Sa nekoliko strašnih serija je naneo veliku štetu Nemcu koji je bežao u konopce, tražio klinč, jedva se držeći noga. Sudije nisu imale druge, nego da proglase tehnički nokaut i dignu ruku fenomenalnom srpskom bokseru.

Borovčanin i dalje suvereno drži evropsku krunu i sve je bliži velikom spektaklu i duelu protiv svetskog šampiona Marka Huka.

Loznica je još jednom pokazala da je "bokserska majka" Srbije. Interesovanje za meč je bilo ogromno, a u halu se naguralo i više nego što dozvoljava kapacitet dvorane (3.500). Još nekoliko stotina je ostalo ispred hale gde je bio montiran i video-bim na kojem je emitovan direktan TV prenos meča. Meču su od poznatih faca prisustvovali Predrag Saša Danilović, Ivica Kralj, Aleksandar Karakašević...

Fantastičan bokserski spektakl u "Lagatoru" upotpunile su i sjajne uvode borbe u kojima su srpski bokseri, svi redom članovi Borovčaninove promoterske kuće "Balkanboksing" imali stoprocentan učinak. U prvom meču Beograđanin Robertino Kukić je porazio Hrvata Anta Siljega, koji je diskvalifikovan zbog udaranja glavom protivnika, iako je ostalo diskutabilno da li je sudija na pravi način procenio spornu situaciju.

Sjajan dan srpskih boraca je nastavio Zvjezdan Vidaković koji je razbio Hrvata Gordana Glišića i sa ubedljivih 40:36 na poene odneo trijumf. U kategoriji teškaša, Mane Marčeta je takođe na poene bio bolji od Tonija Višića iz Hrvatske, koji je mora se priznati pružio žestok otpor. Na kraju je bilo 59:55 za Marčetu. Sve je zaokružio Milan Piperski koji je savladao Tarika Saibedina iz Francuske (60:54)

- Vekiloglu je poznat kao dobar nokauter. Morao sam dobro da se krećem, odlično je udarao, ali je posle četvrte runde posustao što sam ja osetio. Zadovoljan sam pobedom, publikom u Loznici, Ovu pobedu posvećujem Srbiji i Republici Srpskoj. Posebno mi je drago što je nemačka himna pozdravljena aplauzom - rekao je Borovčanin.

(A. Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA