JAGODINCI LETE KA AFRICI: Spektakl, čast i 40.000 navijača za srpski klub!

Spektakl od 40.000 ljudi čeka igrače Miljojka Gošića

  • 4

Fudbaleri Jagodine ne odmaraju tokom novogodišnjih praznika. Oni su se u subotu sa beogradskog aerodroma uputili ka Gani, gde će u nedelju odigrani prvu prijateljsku međunarodnu utakmicu.

I iz više razloga će ona biti istorijska.

Fudbalski klub iz Gane Asante Kotoko ugostiće jedan evropski klub na proslavi 80. godina postojanja kluba.

Takođe, fudbaleri Jagodine odigraće prvu utakmicu na afričkom kontinentu. Velika čast pripašće igračima Miljojka Gošića jer će utakmicu kako je najavljeno od organizatora gledati i kralj Gane.

Jedna od zvezda utakmice biće i fudbaler "ćurana", Kjeremeh Frensis, inače član reprezentacije Gane do 20 godina.

Ekspedicija iz Jagodine preseda u Istanbulu, a zatim će iz Turske doleteti u glavni grad Gane Akru, odakle će, takođe letom, stići u Kumasi na mesto odigravanja utakmice.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Zvali su me novinari iz Gane ali i Srbije i preneli da se sprema fantastična atmosfera i da će stadion biti pun. Rekao sam da je Jagodina jedan od najvećih klubova u Srbiji i da sam za ovo kratko vreme mnogo napredovao i izgradio sebe kao igrača. Jako sam uzbuđen i srećan jer moj sadašnji klub Jagodina odlazi u Ganu da igra utakmicu protiv najvećeg kluba u našoj zemlji Asante Kotoka  - rekao je Frensis.

- Ova utakmica neće biti ni malo laka za Kotoko, a za mene će to biti veliki izazov da se pokažem u najboljem svetlu i da zaslužujem da igram u mladoj reprezentaciji svoje zemlje. Spremali smo se za utakmicu i ako smo bili na pauzi posle prvenstva.Očekujem tešku utakmicu jer znam koliko je Kotoko veliki klub igrao sam protvi njih dok sam bio u Gani. Nadam se moj tim Jagodina može da odigra dobru utakmicu i dođe do pozitivnog rezultata. Dobio sam informaciju iz moje zemlje od lokalnih novinara da će utakmici prisustvovati kralj kao i predsednik Gane - rekao je krilni napadač Jagodine.

Utakmica na stadionu "Baba Jara", kapaciteta 40.000 gladalaca, počinje u nedelju 3. januara u 16.30 časova po srednje-evropskom vremenu.

(Telegraf.rs/fkjagodina.org.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA