PARTIZAN ZAKUCAN ZA DNO: Sutjeska i Vranješ demolirali crno-bele u Nikšiću (FOTO)

Crno-beli su posle 18. kola najgori tim ABA lige, novi poraz viđen je u Nikšiću

Teški dani za Partizan, možda i najteži u istoriji kluba! Najtrofejniji klub ABA lige zakucan je za samo dno ovog takmičenja posle 18. kola i gostovanju u Nikšiću. Možda ne zvanično, jer trenutno važi koš razlika, ali sa lošijim skorom i od Igokee i Sutjeske, što će presuditi na kraju.

Sutjeska ne samo da je pobedila crno-bele, nego im je održala čas košarke iako su Nikšićani pre ovog kola imali najmanje pobeda u regionalnom takmičenju - 82:71 (18:10, 29:15, 18:19, 17:27).

>>> Pogledajte tuču Vojvoda i Grobara u Nikšiću, koji su probili barijeru i ušli u halu (VIDEO)

Sada imaju isto koliko i crno-beli, šest, ali bolji međusobni skor pošto su Nikšićani u Beogradu poraženi sa 75:67.  Tu razliku nadoknadili su već na kraju prve četvrine, a na poluvremenu je bilo jasno da će Partizan doživeti debakl. Beograđani su jedini tim koji ove sezone nije slavio u gostima, ali i tim iz donjeg dela koji ima najteži raspored u nastavku. Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita...

Foto: abaliga.com/Partizan NIS Foto: abaliga.com/Partizan NIS

Junak trijumfa Sutjeske bio je Vranješ koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 27 poena i 13 skokova, ali treba dodati da su Partizanu presudile trojke Sutjeske u prvom poluvremenu koje su napravile seriju 25:2 domaćeg tima. U nastavku je to bilo klasično održavanje razlike koja nikada nije spadala ispod 10 poena razlike.

>>> HULIGANSKI HAOS U NIKŠIĆU: Tuča navijača Partizana i Sutjeske, sevali noževi

Najefikasniji u pomenutom timu bio je pomenuti Vranješ,a  Pratili su ga Pavličević sa 17 i Albijanić sa 10. U redovima Partizana istakao se Džouns sa 20 poena, Vilson je imao 12, Murić 11, Cvetković 10.

Podsetimo, ovaj meč imao je svoju uvertiru i na ulicama Nikšića gde su se sukobili navijači oba tima, Vojvode i Grobari.

Foto: Sutjeska/Foto MM Foto: Sutjeska/Foto MM

Veliki broj grešaka i promašenih šuteva viđeno je na početku utakmice. Partizan je poentirao preko Vilsona za 2:0, da bi Žižić u 4. minutu pogodio za 4:2 domaćeg tima. Vranješ je u 5. minutu pogodio trojku i povisio na 7:2, dok je Džouns ponovo promašio. Crno-beli više od pet minuta nisu mogli da pogode koš protivnika, a pritom su Murić i Vitkovac zaradili po dve lične.

Dva šuta, dve trojke Vranješa za 11:2 Sutjeske u 7. minutu. Partizan jednostavno nije imao rešenje za odbranu domaćeg tima, mada i neke otvorene šuteve nisu pogađali. Ipak, Džouns i Cvetković su prekinuli seriju Sutjeske od 11:0, a plej crno-belih je pogodio i za 13:8.

Džouns je bio precizan za 13:10, dok je Aranitović propustio veliku priliku da u potpunosti približi svoj tim domaćem. Ipak, promašio je oba bacanja, dok je Vranješ bio precizan sa linije penala za 15:10. Isti igrač je pogodio svoju treću trojku za 18:10 na isteku prve četvrtine.

Foto: Sutjeska/Foto MM Foto: Sutjeska/Foto MM

Samo minut je trebalo Partizanu da se u potpunosti vrati u igru sa četiri vezanih poena. Posle onih koje je ubacio Vrabac, Dubljević je zatražio tajm-aut. Nije mu to pomoglo jer je Aranitović pogodio trojku za 18:17. Partizanovu grešku u napadu u 14. minutu kaznio je Žižić trojkom i odveo Sutjesku na 27:21. Vredi pomenuti i da se Varda u međuvremenu upisao u strelce.

Pavić je trojkom naterao Božića da traži minut odmora, jer je na semaforu stajalo 32:21 za domaći tim. Sutjeska je za nepuna dva minuta napravila seriju 10:0. Isti igrač je pogodio trojku i u 18. minutu za vođstvo Sutjeske od 37:23, a igra Partizana se raspadala u tim momentima. Usledili su i poeni Pavličevića za 39:23 i seriju od 17:2.

Tu nije bio kraj. Vranješ je ubacio novu trojku i zabeležio svoj 18. poen u prvom poluvremenu, a Žižić je nastavio da zatrpava koš crno-belih u narednom napadu. Trojka i +21 za Sutjesku - 44:23, a zatim nova za 47:25 na kraju poluvremena.

 

Foto: Sutjeska/Foto MM Foto: Sutjeska/Foto MM

Ništa novo ni na početku treće četvrtine. Očajan šut Koprivice i poen Vranješa sa linije bacanja (48:25). Partizan je tek na isteku 25. minuta pogodio iz igre u trećoj četvrtini. Učinio je to Murić sa linije 6.75, ali je Sutjeska u tom momentu imala prednost od 53:30. Naravno, Vranješ je bio najzaslužniji sa 22 poena i 10 skokova u tom momentu.

Domaći tim je malo usporio sredinom treće četvrtine, a Partizan je to iskoristio i smanjio na -18 poenima Đumića (54:36). Prišao je Partizan i na -17, da bi Albijanić i Vranješ ponovo odveli Sutjesku na 60:39. Usledila je serija slobodnih bacanja na obe strane i 65:44 na kraju treće četvrtine za domaći tim.

 

Foto: Sutjeska/Foto MM Foto: Sutjeska/Foto MM

Varda i Pavličević su poenima otvorili poslednju deonicu, da bi Džouns poluhorogom i Cvetković smanjili na 69:48. Dubljević je bio primoran da zatraži tajm-aut kako njegovi momci ne bi pali.  Međutim, jesu. Sve do trojke Pavličevića u 33. minutu, a na semaforu je bilo 72:50.

Koliko je Partizan bio loš govori i podatak da je kapiten Vanja Marunković ubacio prve poene tek u 35. minutu. Ali, džabe njegova trojka za crno-bele kada su već u narednom napadu primili istu od Pavličevića. Svojim 15. poenom, Džouns je smanjio na 79:59 u 37. minutu.

Partizan se primakao na 79:64 posle serije lošim poteza igrača Sutjeske, ali je Vranješ svojim 27. poenom stavio kraj na ovaj fenomenalan meč. Ipak, na kraju je na semaforu stajalo 82:71, ikao je Sutjeska vodila i 26 razlike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ..I..

    4. januar 2016 | 22:32

    Pozdrav za glupavog Peru koji je prvi slao komentare kada je Zvezda izgubila veceras...

  • Nolan Smit

    4. januar 2016 | 22:31

    Takvo patosiranje rezimskog kluba. Buaahahahahaha Posle onakvog EL duela Zvezde i Cedevite gde smo uzivali, vi pustate i prenosite ovo? Jel vas je sramota Areno?

  • xxx

    4. januar 2016 | 22:32

    Tovari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA