Aleksandar Džikić novi trener Partizana!

Uprava crno-belih sporazumno je raskinula saradnju sa Petrom Božićem i na njegovo mesto postavila nekadašnjeg asistenta Duška Vujoševića

  • 46

Ono što se spekulisalo u utorak je i ozvaničeno. Aleksandar Džikić je novi trener Partizana, potvrđeno je na sajtu crno-belih, koji će na mesto trenera umesto Petra Božića, sa kojim je uprava crno-belih sporazumno okončala saradnju.

>>> Spoljna linija mi je tarzanija, aj ti čuvaj Raška Katića: 5 legendarnih izjava Aleksandra Džikića (VIDEO)

Džikić će imati težak zadatak kao prvi trener Partizana, koji se nalazi u jako lošoj situaciji na svega sedam kola do kraja regularnog dela ABA lige, pošto je zakucan za dno sa skorom 6:12.

Džikić je rešenje koje će sigurno i navijači pozdraviti, imajući u vidu i to da se dokazao posle usavršavanja u Minesoti.

Potom je u Evropi vodio Olimpiju, Lijetuvos Ritas i Krku. Sa oba slovenačka kluba je osvajao title šampiona države.

Novi trener crno-belih, do juna 2015. godine je radio kao selektor reprezentacije Makedonije. Pre toga, on je trenirao ekipu Krke iz Novog Mesta u dva navrata, ljubljansku Olimpiju i Lijetvus Ritas.

Printskrin: Kkpartizan.rs Printskrin: Kkpartizan.rs

Pre samostalnih angažmana, Džikić je radio dve godine kao pomoćni trener u Minesota Timbervulfsima . Od 1999. do 2005. godine, Aleksandar Džikić je radio na mestu pomoćnog trenera KK Partizan, kao pomoćnik Dušku Vujoševiću.

Tokom dosadašnje karijere, novi trener crno-belih je osvojio evropski Evročelendž kup, četiri titule prvaka Slovenije i dva nacionalna kupa te zemlje. Kao pomoćni trener KK Partizan, Džikić je osvojio četiri titule prvaka države i dva nacionalna kupa.

Partizan se putem zvaničnog sajta zahvalio dosadašnjem treneru Petru Božiću na svemu što je učinio za klub i istakao da su za njega vrata Humske uvek otvorena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    5. januar 2016 | 17:24

    U najtežem momentu! Svakako, želimo mu sreću!

  • Ja imam troje

    5. januar 2016 | 17:21

    Dobro su se sjetili

  • shiki

    5. januar 2016 | 17:21

    Hajde rodjeni, pokusaj da spasis sto se spasiti moze. Ako treba, nemoj da ih davis nego udri po grbini ako ne budu ginuli na terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA