BUNDES: Keln ispao, Herta u baražu, Huntelar Zlatna kopačka (VIDEO)

Bajern izbacio "jarčeve" u Cvajtu, Herta će imati šansu za popravni, napadač Šalkea najbolji strelac, a Marko Rojs se na sjajan način oprostio od dresa Menhengladbaha

  • 0

Spuštena je zavesa u Bundesligi. Rešena je i jedina dilema koja je visila u vazduhu pre poslednje runde - Keln je ispao u drugu ligu, a Herta će igrati baraž za opstanak sa trećeplasiranim timom Cvajte, najverovatnije Fortunom ili Paderbornom.

Keln je skupo platio turbulentnu sezonu. "Jarčevi" su dočekali da se u poslednjem kolu "čupaju" protiv finaliste Lige šampiona - Bajerna. I obilo im se o glavu. Bavarci nisu imali milosti prema Kelnu i poslali su ga u drugu ligu. Miler, Robena i autogol Pedra Žeromela stavili su tačku na bundesligaški status "jarčeva".

Herta je iskoristila takav poklon i preskočila Keln na tabeli pobedom nad Hofenhajmom (3:1). Berlinci su slavili golovima Ben Hatire i dobili šansu za popravni, pošto idu u baraž za opstanak.

Šampion Borusija iz Dortmunda priredila je još jedan spektakl svojim vernim navijačima. "Milioneri" su zahvaljujući poljskom tandemu Blaščikovski-Levandovski pregazili HSV. Već u prvih 45 minuta sjajni Poljaci postigli su po dva gola, a Levanodvskom je malo falilo da postigne het-trik, ali se prečka isprečila posle prelepog lob pokušaja. Posle meča, šampioni su dobili i trofej i medalje, žurka je počela i trajaće do duboko u noć...

Klas Jan Huntelar je sa nova dva precizna hica obezbedio titulu najboljeg strelca Bundeslige za ovu sezonu. Holanđanin je postigao dva gola protiv Verdera u Bremenu, stigao do ukupnih 29 pogodaka u sezoni i za tri gola pobegao prvom pratiocu Mariju Gomezu.

Marko Rojs se na prelep način rastao od dresa Borusije Menhengladbah. Ljubimac publike odigrao je poslednjih 90 minuta u dresu "koltova" i potrudio se da ostane u lepom sećanju navijačima. Postigao je dva gola na gostovanju Majncu i zaokružio fenomenalnu sezonu za njega i za klub. Popularni "Rols Rojs" na leto prelazi u redove Borusije iz Dortmunda.

Kada se podvuče crta, Bundesliga izgleda ovako - Borusija je šampion, a pored nje direktno u Ligu šampiona idu Bajern i Šalke, dok će u kvalifikacije za elitno takmičenje Borusija Menhengladbah. U Ligu Evrope će Bajer Leverkuzen (direktno) i Štutgart (kvalifikacije). Kajzersalutern i Keln napuštaju Bundesligu, a Herta ima još jednu šansu za popravni.

BUNDESLIGA 34. KOLO 

Borusija Dortmund - Frajburg 4:0

(Blaščikovski 5, 39, Levandovski 20, 27)

Augsburg - HSV 1:0

(Ko 34)

Keln - Bajern Minhen 1:4

(Novaković 63 - Miler 34, 85, Žeromel 52 autogol, Roben 54 )

Nirnberg - Bajer Leverkuzen 1:4

(Mak 59 - Kisling 7, 32, 89, Širle 77)

Majnc - Borusija Menhengladbah 0:3

(Rojs 31, 62, De Kamargo 69)

Hanover - Kajzerslautern 2:1

(Bugera 38 autogol, Ja Konan 71 - De Vit 7)

Herta - Hofenhajm 3:1

(Ben Hatira 14, 81, Rafael 90+3 - Komper 85)

Štutgart - Volfsburg 3:2

(Kakau 74, Maza 77, Traore 80 - Helms 28, Rus 61)

Verder - Šalke 2:3

(Pizaro 41 penal, 82 - Draksler 30, Huntelar 65, 74)

TABELA: Borusija D. 81, Bajern 73, Šalke 64, Borusija M. 60, Bajer L. 54, Štutgart 53, Hanover 48, Volfsburg 44, Verder 42, Nirnberg 42, Hofenhajm 41, Frajburg 40, Majnc 39, Augsburg 38, HSV 36, Herta 31, Keln 30, Kajzersalutern

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA