Svetski rekord Ervina Katone

Snažni Subotičanin pobedio je i u disciplini vuča autobusa teških oko 13,5 tona, kao i u disciplini nošenje čeličnog tovara teškog 360 kilograma

  • 0

Najjači čovek u Srbiji i aktuelni šampion Svetske strongmen lige Ervin Katona oborio je svetski rekord u podizanju balvana na Međunarodnom strongmen takmičenju u Novom Sadu.

Katona je u discpilini pod nazivom "Viking pres", balvane teške 165 kilograma podigao na rukama 13 puta, oborivši tako sopstveni rekord od 12 podizanja.

Snažni Subotičanin pobedio je i u disciplini vuča autobusa teških oko 13,5 tona, kao i u disciplini nošenje čeličnog tovara teškog 360 kilograma.

Na ovom sportskom spektaklu, koji je na platou ispred "Spensa" okupio više stotina gledalaca, nadmetalo se 11 takmičara iz 10 zemalja.

Ovaj sport pojavio se u Škotskoj pre oko 600 godina, a prvenstveno je bio zamišljen kao takmičenje kraljevskih telohranitelja. Od 1977. godine vodi se kao zvaničan sport.

Pravila i sistem takmičenja preuzeti su iz škotske igre, ali su discipline postale teže - vučenje kamiona, nošenje betonske kugle i čeličnih kofera, okretanje traktorskih guma i dizanje balvana iznad glave.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA