RONALDO U ČUDU: Tek je 4. najskuplji fudbaler sveta i duplo zaostaje za prvim!

I više nego duplo, s obzirom na to da je vrednost Portugalca 114 miliona, a Mesijeva 250.7

  • 8

Švajcarska fudbalska opservatorija (CIES) objavila je listu od 100 najskupljih fudbalera na svetu, za koju su koristili različite kriterijume.

Tu se, pre svega, misli na sve što su fudbaleri uradili na terenu i za klub i za reprezentaciju. Onda slede godine, pozicija u timu, dužina ugovora...

>>> IRINA ŠAJK PONIZILA RONALDA: Ne znam mnogo o fudbalu, ali znam da je Mesi broj 1!

Foto: Printskrin/CIES Foto: Printskrin/CIES

Lionel Mesi je bez premca. Ubedljivo zauzima prvo mesto i vredi 250.7 miliona. Na drugom mestu je Nejmar (152.7), treći je Eden Azar (130.5), dok je Kristijano Ronaldo tek na četvrtom mestu (114 miliona).

Od srpskih fudbalera na listi se nalazi jedino Nemanja Matić. Švajcarci su izračunali da vezista Čelsija vredi 44.8 miliona i nalazi se na 40. mestu.

Podsetimo, CIES je na kraju marta izbacio i listu najboljih napadača u prva tri meseca 2015. godine. I tu je Mesi bio u vrhu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    6. januar 2016 | 13:13

    Mesi vredi 250m isto kao sto i azar 130. Ovo vise nije fudbal nego biznis. Treba ograniciti obestecenje na max 20 miliona a plate na max 2-3 miliona...Kome se ne svidja neka ide da kopa rudnik, svi igraju za pare a ne iz ljubavi i to ubija sport!

  • Misosesic

    6. januar 2016 | 14:08

    Posto je fudbal postao biznis a ne sport cene se najvise gledaju po marketingu igraca brendu njegovog imena a tek onda fudbalskom umjecu.Messi i Ronaldo su daleko ispred svih ostalih.A to je sve krenulo od manekena Bekama koji je zaludio blentave Kineze.

  • mitar

    6. januar 2016 | 23:07

    Ma dajte ljudi Azard(veliki igrac) cijelu sezonu ne zna gdje se nalazi...i skuplji od Ronalda..ili Nejmar sad igra vau..a Ronaldo tako igra 6-7 godina.... Pogba skuplji od Kutinja?! Po cemu!?... Marsijal bolji od Sanceza!? Stvarno,ajmo rec cudna lista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA