Ivanović uzeo FA kup, Drogba u istoriji (VIDEO)

Golovima Ramireša i Drogbe londonski "plavci" osvojili trofej u najstarijem klupskom takmičenju na svetu, Karol samo ublažio poraz

  • 0

Fudbaleri Čelsija osvojili su FA kup pošto su u finalu na "Vembliju" savladali Liverpul 2:1. Golove za pobednički tim postigli su Brazilac Ramireš u 11. i reprezentativac Obale Slonovače Didije Dogba u 52, dok je Endi Karol u 64. minutu uspeo samo da ublaži poraz.

Ramireš definitivno postaje legenda londonskog kluba. Jedan je od najzaslužnijih za eliminaciju Barselone, a sada je otvorio i vrata trofejne sale za pehar FA kupa. Brazilac je iskoristio precizan pas Mate, koji je prethodno uzeo loptu Spiringu, lako se oslobodio Hosea Enrikea i šutem u bliži ugao savladao Rejnu, koji je imao loptu na ruci, ali udarac je bio jak i precizan.

I za drugi gol navijači "plavaca" mogu da zahvale Džeju Spiringu. Ovog puta je Frank Lampard bio taj koji je iskoristio grešku defanzivca "crvenih", uposlio Drogbu, koji je pored nemoćnog Škrtela poslao loptu u nebranjeni deo mreže. Afrikanac je ovim golom, osmim na svojih devet nastupa u hramu fudbala, postao prvi čovek koji je postigao gol u četiri finala FA kupa.

Menadžer Liverpula Keni Dalgliš kasno se setio da u igru uvede Endija Karola umesto indisponiranog Spiringa. Visoki napadač je samo osam minuta nakon ulaska u igru iskoristio grešku Bosingve, koji mu je dodao loptu, i smanjio na 2:1.

Isti igrač je u 82. minutu glavom šutirao sa pet metara, Čeh je odbio loptu, ali se u prvi mah učinilo da je ona prešla gol-liniju. Karol i ostali igrači Liverpula počeli su da se raduju, ali Fil Daud nije prihvatio njihove reklamacije. Utisak je da lopta ipak nije celim obimom prešla  liniju.

Bio je ovo prvi trofej Čelsija u sezoni i sedmi FA kup u istoriji kluba, a priliku da dodatno obogate trofejnu salu imaće 19. maja, kad se u Minhenu sastaju sa Bajernom u finalu Lige šampiona.

 

Finale FA kupa

London, stadion Vembli

Čelsi – Liverpul 2:1

Strelci: Ramireš 11, Drogba 52 – Karol 64

Sudija: Fil Daud

 

Čelsi (4-2-3-1): Čeh - Kol, Teri, Ivanović, Bosingva - Lampard, Obi Mikel - Kalu, Mata, Ramireš - Drogba

Liverpul (4-2-3-1): Rejna - Hose Enrike, Ager, Škrtel, Džonson - Spiring, Henderson - Belami, DŽerard, Dauning - Luis Suarez

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA