Sakramento se poklonio Brajantu: Kingsi sprečili senzacionalan preokret Lejkersa! (VIDEO)

Vlade Divac i Peđa Stojaković na kraju utakmice se izgrlili sa nekada velikim rivalom

  • 0

Sakramento Kings - Los Anđeles Lejkers, derbi Kalifornije, uvek rađa posebnu inspiraciju kod Kobija Brajanta i kod navijača nekada omiljenog NBA tima srpskih ljubitelja košarke.

Legendarni košarkaš Lejkersa, koji, podsetimo, igra poslednju sezonu u karijeri poslednji put je kao profesionalac gostovao u gradu za koji ga vežu snažne uspomene na duele sa Kingsima za prevlast na Zapadu. Sećamo se i mi vrlo dobro tog zlatnog perioda za obe franšize.

Na jednoj strani Veber, Divac, Stojaković... na drugoj Brajant, O`Nil, Ori...

Sakramento je na svojevrsnom "ispraćaju" Brajanta u penziju, u "ludoj" utakmici savladao goste rezultatom 118:115, uz prisustvo generalnog menadžera Kingsa Vlada Divca i Peđe Stojakovića, koji su se na kraju meča srdačno izgrlili sa zvezdom večeri. Brajanta su navijači domačeg tima na početku dočekali ovacijama, isto tako i ispratili.

Foto: Tanjug/ap Foto: Tanjug/ap

Moglo je sve da prođe i bez tenzije po domaće, koji su u jednom trenutku imali i velikih 27 razlike, ali Lejkersi se nisu predavali i potvrdili su uspon forme.

>>> Slika za pamćenje: Divac i Stojaković grlili Brajanta (FOTO)

Predvođeni sjajnim i racionalnim Kobijem, koji je odigrao možda i najbolju partiju sezone 28 poena (10/18 iz igre), Lejkersi su polako topili minus i minut i po pre kraja, poenima Klarksona, senzacionalno prešli u vođstvo - 115:113. Međutim, nisu pronašli rešenje za razigrane Kazinsa i ronda, koji su u samoj završnici vratili prednost na stranu sastava iz prestonice Kalifornije i sprečili čudesan obrt.

Kazins je utakmicu završio sa 29 poena. Ejsi i Gej su dodali po 18, Mekelmor je ubacio 16, Kufos 14...

Rezultati:

Filadelfija - Atlanta 98:126

Čikago - Boston 101:92

Hjuston - Juta 103:94

Sakramento - Los Anđeles Lejkers 118:115

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA