UEFA dala 50.000 evra da promeni naziv beogradskoj Areni

Tokom futsal evropskog prvenstva Arena će se zvati samo Arena

  • 8

Ko bi rekao da će termin Evropskog prvenstva u futsalu koje se u Beogradu održava od drugog do 13. februara, doneti i promenu naziva Kombank arene?

Rekla bi UEFA.

Da, evropska kuća fudbala je odlučila da plati čak 50.000 evra kako mesto odigravanja evropskog prvenstva ne bi imalo spominjanje sponzora koji nije u pulu evropske kuće fudbala.

UEFA insistira da Arena u 11 dana bude samo Arena, a to potvrđuje i za "Večernje novosti" direktor zvanične agencije FSS, "Plavi, plavi".

- Stvar je jednostavna. Sve je danas u fudbalu komercijalizacija i pogotovo u UEFA se vodi računa o najmanjim detaljima - rekao je Jovan Burmaz.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

UEFA je za EURO futsal izdvojila 250.000 evra. Samo za šminkanje Arene i dnevni zakup hale koji košta 25.000 evra. Plaćena je i izrada posebnih panela koji će prekriti nazive Kombank arena.

Gospodin Burmaz naglašava da ovo nije nikakvo iznenađenje, da je nešto slično urađeno i sa Alijanc areno 2006. godine tokom Svetskog prvenstva u fudbalu.

- FIFA je takođe "Alijanc arenu" i Minhenu nazvala samo Arena. Slično je bilo i sa O2 arenom u Londonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    8. januar 2016 | 10:22

    Sport je zbog novca otišao u k....!!!!

  • Sumadinac

    8. januar 2016 | 09:43

    Para vrti gde burgija nece.

  • Jaca

    8. januar 2016 | 10:40

    Samo 50.000e?????Mi treba da odredimo odstetu ne???Za reklamu Pulbanke bi dobili onoliko i drugo,neka to rade tamo gde ih pustaju,od sponzora ze zivi!!!Sram bilo UEFA!!!S druge strane,mozda i prave jos vecu reklamu na taj nacin,hahahahaaaaa.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA