NAVIJAČKI HAOS U KELNU: Zbog ispadanja u drugu ligu goreo stadion "jarčeva" (FOTO, VIDEO)

Gust, crni dim nadvio se nad terenom usled paljenja na tribinama. Po završetku meča, stampedo navijača na teren

  • 0

Nemačka to ne pamti. Navijački huliganizam u Nemačkoj dostigao je zabrinjavajuće razmere, a za to su od subote najzaslužniji navijači Kelna. Neviđenim paljenjem svega i svačega na tribini su proizveli gust, crni dim, koji je pretio da ozbiljnije ugrozi živote ljudi na tribini, da bi se po okončanju meča sa Bajernom (posle kojeg je Keln ispao u drugu ligu) rulja sjurila na teren, nastavljujući sa divljačkim ponašanjem.

Nisu igrači Kelna ni slutili šta ih može sačekati ukoliko ne izbore opstanak u Bundesligi. Bajern je u Kelnu brojao do četiri (slavio 4:1), a igrači domaćeg tima brojali su sekunde koje su ih delile od linča od strane razularenih navijača. Istina, neprijateljski odnos igrača i simpatizera Kelna datira još od pre nekoliko meseci, kada je ekipa zahtevala od policije da je osigura od eventualnog napada "navijača", ali je u poslednjem kolu Bundeslige sve prevršilo svaku meru.

Nema sumnje da će nemile scene sa stadiona "jarčeva" obići planetu, da će Fudbalski savez Nemačke ozbiljno kazniti budućeg drugoligaša, ali je, pored svega, jasno da Nemci sve teže izlaze na kraj sa ratobornim navijačima i huliganima, među kojima su po incidentima najupečatljivije pristalice Hanze, Sent Paulija, Dinama iz Dresdena, Kelna...

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA