Bjelica bez promašaja, Bobi bez poena

Za to vreme, u Dalasu, posle drame, Klivlend je trojkom Irvinga sa devet metara odneo pobedu iz Teksasa

  • 0

Kevin Durent je bio nerešiv problem za Minesotu u finišu utakmice koja je, upravo zahvaljujući maestralnom krilnom igraču Oklahome, završena pobedom gostiju u Mineapolisu 101:96. 

>>> Bjelica izblamirao Kralja: Srbin lupio strašnu rampu Džejmsu! (VIDEO)

Durent je ubacio 30 poena, od toga 12 poslednjih za Tander, u samoj završnici kada je potpuno sam razneo odbranu "vukova" hirurški preciznim šutevima sa distance. Rasel Vestbruk je dodao 22 poena i 11 asistencija za goste.

U postavi Minesote zapaženu minutažu imao je Nemanja Bjelica. Srpski reprezenttaivac je za 26 minuta bio bez promašaja iz igre, šutnuo je dve trojke, obe je pogodio, a u statističke kolone ugradio je i 4 skoka i tri ukradene lopte.

Endrju Vigins je bio najefikasniji u sastavu Timbervulfsa sa 22 poena, Lavin je postigao 21, a Muhamad 20. Minesoti je ovo bio već 17. poraz na svom terenu ove sezone.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

U isto vreme, Boban Marjanović jedva da se oznojio u meču protiv Detorita, u kome je San Antonio upisao devetu uzastopnu pobedu. Srpski centar igrao je tek nešto više od tri minuta što je ovoga puta bilo premalo da se upiše u strelce.

Sparse je predvodio fenomenalni Toni Parker sa 31 poenom.

U najboljoj formi, pored Teksašana, i naravno Golden Stejta, je i Klivlend.

Kavsi su osmu vezanu pobedu upislai protiv Dalasa u izuzetno napetoj utakmici završenoj posle produžetka, rezultatom 110:107.

Junak uspeha Konjanika iz Ohaja bio je Kajri "Ankl Dru" Irving, čija je trojka sa devet metara, na isteku napada, 14 sekundi pre kraja produžetka, bila ključna za ishod, pošto su tim pogotkom gosti poveli 109:106. Dalasu nije bilo spasa.

Kajri je sa 22 poena bio jedan od sedmorice "dvocifrenih" u pobedničkoj ekipi koju je predvodio Lebron Džejms sa 17 poena. Kod Dalasa, Čendler Parsons je bio najefikasniji sa 25 poena.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Rezultati

Indijana - Finiks 116:97

Detorit - San Antonio 99:109

Njujork - Boston 120:114

Memfis - Hjuston 91:107

Milvoki - Čikago 106:101

Minesota - Oklahoma 96:101

Dalas - Klivlend 107:110 posle produžetka

Los Anđeles Lejkers - Nju Orleans 95:91

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA