KAD MOŽE BARSA, ZAŠTO NE BI I ČUKA? Početak priprema koji je otkrio zanimljiv detalj (FOTO)

Fudbaleri Čukaričkog započeli pripreme za nastavak sezone u Super ligi

  • 1

Vreme odmora je definitivno prošlo. Posle prozivke i lekarskih pregleda, fudbaleri Čukaričkog su počeli pripreme za prolećni deo sezone.

Trener Zoran Popović je okupio 26 prvotimaca, kojima će se u četvrtak priključiti Lukaš i Tijago Galvao, i već pri prvom obraćanju novinarima izneo podatak koji je za svaku pohvau.

- Nijedan igrač nema kilogram viška. Vidi se da su se dobro pridržavali tokom praznika i da vode računa o svojoj karijeri. Niko neće biti kažnjen - rekao je Popović i zatim pomenuo jednu novinu koja je strana srpskim klubovima, ali ne i evropskim:

- Ono što je novitet jeste da ćemo pratiti igrače tokom treninga i utakmica putem GPS-a.

Foto: fkcukaricki.rs Foto: fkcukaricki.rs

Doktor Brđana Rade Jagodić detaljnije je objasnio Telegrafu šta se tim podrazumeva.

- U Evropi to nije ništa novo. Barselona, na primer, koristi taj GPS duže vreme. Tim putem ćemo voditi računa o igračima. Koliki im je puls, pritisak...GPS će nositi tokom treninga i utakmica. On će se nalaziti na vratu i biće zaštićen posebnim markerom - rekao je Jagodić za Telegraf i dodao:

- To je veoma korisna stvar. Izvadiš čip, ubaciš, očitaš i vidiš šta su fudbaleri radili. Imaćemo jasan uvid u sve.

Ove pripreme bi za fudbalere Čukaričkog mogle da budu velika prekretnica. U dogovorui sa vlasnikom Draganom Obradovićem i sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem, trener Popović je odlučio da na proleće afirmiše mlade igrače.

Foto: fkcukaricki.rs Foto: fkcukaricki.rs

- Čuka neće dovoditi starije i iskusne fudbalere. Nećemo raditi kao naši protivnici koji, vidim, da su se odlučili za proverenije snage - rekao je Popović i dodao da će na Kipar ići samo oni igrači koji mogu da prave razliku:

- Mladi igrači će morati mnogo više da se dokazuju kako bi zaslužili mesto u ekipi i poziv za drugi deo priprema na Kipru. Na Kipar neće moći da idu čisto da bi bili tu ili oni koji bi samo da nose vodu.

Foto: fkcukaricki.rs Foto: fkcukaricki.rs

Podsetimo, Brđani će u Beogradu ostati do 31. januara kada se sele na Kipar. U prestonici će trenirati pre i poslepodne. Igrači će ujutru najpre imati  45 minuta vežebe u teretani kod novog kondicionog trenera Simonea Lukezija koji je stigao iz Rome, a onda će ''pasti u šake'' Popoviću.

Pored nekoliko omaldinaca koji su nedavno priključeni timu (Mašović, Mehmedović...), u klubu su angažovali Đorđa Đjurića iz pljevaljskog Rudara, Dušana Lagatora iz podgoričke Mladosti i Nemanju Radonjića, koji je stigao kao pozajmljeni igrač Rome.

Foto: fkcukaricki.rs Foto: fkcukaricki.rs

Takođe, sa pozajmica je vraćena nekolicina fudbalera koji su pokazali kvalitet. Pre svega Dimić i Zvrk.

Jedan od igrača koji će Popoviću sigurno biti desna ruka i od velike pomoći u svakom trenutku je kapiten Igor Matić.

- Skoro svi smo tu i sad krećemo u standardni ritam priprema. Na istom mestu i na istom zadatku. Malo je hladno, ali šta da se radi. Navikli smo na ovakvo vreme. Ne možemo da biramo. Najvažnije je da se dobro spremimo i da budemo svi zdravi. Najteži će svakako biti bazični deo. Lično, ne znam više ni koje su mi ovo pripreme, tako da ni ne osećam preterani napor. U suštini sve je za sad dobro i uobičajno - kazao je iskusni ofanzivni vezista.

Čukarički je prvi deo prvenstva završio kao drugi na tabeli Superlige Srbije sa 37 osvojenih bodova.

Foto: fkcukaricki.rs Foto: fkcukaricki.rs
Foto: fkcukaricki.rs Foto: fkcukaricki.rs
Foto: fkcukaricki.rs Foto: fkcukaricki.rs

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    13. januar 2016 | 20:29

    Napred Čuka. Ko ne voli Čukarički dobiće po .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA