Đukić izvisio, Pelegrino novi trener Valensije

Srpski stručnjak ipak izgubio trku za prvog trenera "slepih miševa", jer ga je pretekao nekadašnji saigrač

  • 0

Miroslav Đukić ipak neće sesti na klupu španske Valensije iako je bio jedan od najozbiljnijih kandidata da preuzme dirigentsku palicu u taboru "slepih miševa".

Španski mediji prenose da će Valensiju od sledeće sezone trenirati Maurisio Pelegrino, prvotimac Valensije iz slavnih vremena od pre desetak godina. Zanimljivo, Pelegrino je tada činio štoperski tandem upravo sa Đukićem i njih dvojica su postali legende kluba.

Pelegrino ili Mršavko, kako glasi njegov nadimak, bio je na pragu da postane trener Estudijantesa, ali kada su ga pozvali iz Valensije, automatski je promenio kurs. Što se tiče trenerskog iskustva, radio je kao pomoćnik Rafe Beniteza u Liverpulu i Interu. S druge strane, Miroslav Đukić je napravio sjajan posao sa Valjadolidom u drugoj ligi Španije i na pragu je ulaska u elitni rang. Predsednik Valensije ozbiljno je razmišljao o njegovom angažmanu, ali se ipak odlučio za Argentinca.

Ipak, za Đukića se interesuje Erkules, takođe španski drugoligaš, koji se bori da preko baraža obezbedi povratak u Primeru. Erkules bi srpskom stručnjaku mogao da ponudi daleko bolje finansijske uslove od Valjadolida, pa ostaje da se vidi gde će na kraju završiti talentovani srpski trener.

Što se tiče Valensije, njen trener  Unai Emeri napušta klub na kraju sezone i preuzeće komandnu palicu u moskovskom Spartaku.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA