ZVEZDA UTIŠALA ATINU: Najveća pobeda crveno-belih u Evroligi u gostima! (VIDEO)

Crvena zvezda je odigrala odličan meč i pobedila je velikana iz Atine sa 74:63 i tako došla do prvog trijumfa u TOP 16 fazi ove sezone

Crvena zvezda je ostvarila najveću pobedu u gostima u Evroligi! Slavili su crveno-beli u Atini protiv Panatinaikosa sa 74:63 (16:14, 22:20, 16:14, 20:15)  i tako došli do prve pobede u TOP 16 fazi Evrolige.

Crveno-bele su do pobede predvodili Maik Cirbes sa 12 i Branko Lazić i Vladimir Štimac sa po 11 poena, dok je Stefan Jović bio blizu tripl-dabl učinka - 9 poena, 8 skokova i 8 asistencija.

>>> Navijači Panatinaikosa provociraju Zvezdine igrače zastavom Hrvatske! (VIDEO)

Obe ekipe počele su nervozno u napadu na obe strane, pa je tako posle pet minuta igre bilo svega osam poena, po četiri na obe strane. Ipak, do kraja četvrtine i zeleni i crveno-beli su počeli da pogađaju, pa je prva deonica završena rezultatom 16:14 u korist Zvezde.

Tokom čitave druge deonice viđen je egal i rezultatska klackalica u kojoj su se ekipe smenjivale u prednosti iz napada u napad. Ipak, u poslednjim minutima druge četvrtine Panatinaikosu je stao šut, dok su izabranici Dejana Radonjića vezali nekoliko dobrih akcija, pa su u jednom momentu imali +7 pri rezultatu 37:30.

Zvezda je imala poslednji napad na 19 sekundi pre kraja pri rezultatu 37:32, Kinsi je fauliran, pa je sa bacanja bio polovičan, a za poslednje četiri sekunde Gist je uspeo da poentira i tako smanji rezultat na 38:34.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Treću deonicu su crveno-beli idealno otvorili, uz dve vezane trojke Stefana Jovića, posle kojih je Zvezda došla do dvocifrene prednosti - 44:34.

Neko vreme je ta prednost iznosila 10 ili 8 poena, da bi onda na scenu stupio Miroslav Raduljica, koji je vazao 8 poena za svoju ekipu i smanjio prednost na svega dva poena, ali je Zvezda ipak u završnici još jednom dobro odigrala i vezala četiri poena i tako i treći period igre dobila sa +2.

Poslednju deonicu Zvezda je otvorila slično kao treću. Micić je pogodio trojku, da bi odmah u sledećem napadu i Gudurić poentirao posle kontre, te je posle svega jednog minuta Zvezda ponovo imala dvocifrenu prednost, ovoga puta najubedljiviju od 11 poena razlike.

Održavala je Zvezda tu prednost i u nastavku poslednje deonice, da bi se konačno odlepila na najveću prednost posle trojke Lazića, a potom i bacanja Tarensa Kinsija. Povela je Zvezda tada sa 13 poena razlike na 3 minuta do kraja i tu prednost nije ispustila.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ovo je Zvezdi najveće pobeda u Evroligi u gostima. Bilo je i ubedljivijih, ali nikada nije dobila na strani ovako veliko ime kao što šestostruki prvak Evrope - Panatinaikos.

Kod Zvezde su se svi igrači koji su igrali upisali u listu strelaca. Najefikasniji je bio Cirbes sa 12, Lazić i Štimac po 11, a Jović i Kinsi po 9. Upravo je Jović bio možda i najbolji pojedinac meča, pošto je bio blizu tripl-dabl učinka. Pored 9 poena imao je i po 8 skokova i asistencija.

U domaćoj ekipi je najefikasniji bio Džejms Gist, koji je pogodio 15 poena, a po 12 su postigli Raduljica i Feldin. Kuzmić je postigao pet poena, dok je Saša Pavlović bio bez poena.

Dijamantidis nije blistao na svom 1000. meču u karijeri, pošto je postigao 5 poena.

Obe ekipe sada imaju skor 1:2 u grupi E. Zvezda u narednom kolu dočekuje Unikahu u Pioniru, dok Panatinaikos gostuje Lokomotivi.

Pogledajte i najbolje detalje sa utakmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA