Vilander: Ako Novak osvoji Australiju uzeće sva četiri Gren slema!

Nekadašnji teniski as, sada komentator Jurosporta smatra da je Asutralijan open ključ za Novakovu uspešnu godinu

  • 7
Novak Đoković, Mats Vilander Foto: AP/Tanjug, Wikimedia/Flickr/Robbie Mendelson

Legendarni švedski teniser, a sada TV komentator, Mats Vilander smatra da će Novak Đoković osvojiti sva četiri Gren slem turnira ove godine, ako bude osvojio Australijan open.

Novak Đoković peti put zaredom najbolji sportista Balkana

Zanimljivo je da je Nole prošle godine takođe počeo titulom u Australiji, a zatim je izgubio finale Rolan Garosa, da bi osvajao Vimbldon i US open.

VILANDER O USPEHU EKS-JU IGRAČA: Čime hranite decu, kakav to vazduh dišete?

-  Dosta ljudi je predvidelo da će Novak osvojiti sva četiri Gren slema, a ja sam jedan od njih. Reći ću ponovo. Ako bude osvojio Australijan open, osvojiće sva četiri Gren slema.

- Prošle godine mu je to promaklo, mislim da će zbog toga biti još motivisaniji - smatra Šveđanin.

Samo je Rod Lejver 1969. uspeo da osvoji sva četiri Gren slema u jednoj godini, pa je jasno koliko je to veliki poduhvat.

- Ono što morate da poštujete kada je u pitanju Đoković je da on to radi u možda i najboljoj eri tenisa u istoriji.

- Danas je mnogo teže. Kada je Rodžer to radio, Đoković i Mari nisu još dostigli svoj vrhunac. Tokom 2015. nije bilo šanse da Đoković nema svoj dan. Jednostavno, ne vidim igrača koji bi mogao da ga ugrozi. Na svakom turniru, prolazio je kroz najbolje igrače, stizao do finala i, uglavnom, pobeđivao.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Novak je u seriji od 16 uzastopnih finala, a u tom periodu osvojio je čak 12 trofeja. Što se tiče Gren slemova, srpski teniser je igrao 14 finala na poslednjih 18 turnira. Đoković trenutno ima 10 najvećih trofeja u svojoj kolekciji, a ispred njega su u Open eri samo Bjorn Borg (11), Rafael Nadal (14), Pit Sampras (14) i Rodžer Federer (17).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nada

    15. januar 2016 | 09:33

    Vilander ne podnosi Djokovica i cudi me njegova prognoza .Nole ti igraj svoju igru i ne misli na to ko ce sta reci , uostalom budi kao i do sada .SRECNOOOOOOOOOOOOOOO

  • Crno beli

    15. januar 2016 | 08:24

    A ako ga ne osvoji uzeće ostala tri

  • Gorgeous

    15. januar 2016 | 07:46

    Mislim da je ideja da ga izmalerise s obzirom na to da su sportisti MNOGO sujeverni. A šta ako ne osvoji ozi open, kao pašće? ??? Nije pao posle garosa koji mu toliko znači i nastavio je maestralno. Ćuti Vilanderu nemaš pojma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA