Žreb za Australijan open: Novak izbegao Nadala, ali ne i Federera!

Najbolji teniser sveta se u prvom kolu sastaje sa Korejcem Hjeon Čungom, dok je borba protiv Federera moguća u polufinalu

  • 15

U Melburnu je održan žreb za prvi Gren slem turnir ove sezone. Novak Đoković i Serena Vilijams brane trofeje osvojene prošle godine, a organizatori Australijan Opena su ih ponovo postavili za prve nosioce.

Novak će se u prvom kolu sastati sa Hjon Čungom iz Koreje, dok ga u drugoj rundi čeka pobednik duela Dodig - Halis. Projekcija za treće kolo navodi ga na Andreasa Sepija, a to bi mogao da bude i Filip Krajinović, koji se u prvoj rundi sastaje sa Denisom Kudlom.

U četvrtfinalu bi Novak prema projekciji mogao da igra protiv Nišikorija ili Conge, dok je eventualno polufinale protiv Rodžera Federera, koji bi u četvrtfinalu trebalo da savlada Tomaša Berdiha pre toga.

Finale je rezervisano za duel protiv nekog od tenisera iz druge polovine žreba koju predvodi Endi Mari.

Novak je izbegao Rafaela Nadala, sa kojim je uoči žreba mogao da se sastane u eventualnom četvrtfinalu, jer je Španac postavljen za petog nosioca. Vavrinka nije imao sreće i njemu je kao trećem nosiocu u žrebu za četvrtfinale upao Nadal, dok je Marijev eventualni rival David Ferer.

Što se tiče  ostalih srpskih predstavnika u muškom singlu, Viktor Troicki se sastaje sa Špancem Munjoz de la Navom, a Dušan Lajović u prvom kolu igra protiv Sema Kverija.

Što se tiče ženske konkurencije, Aleksandra Krunić se u prvom kolu sastaje protiv Eženi Bušar, i ona je imala najmanje sreće na žrebu.

Jelena Janković i Ana Ivanović su kao nositeljke bolje prošle, pa će Jelena u prvom kolu igrati protiv Polone Hercog iz Slovačke, a Ana protiv Tami Paterson iz Australije.

Bojana Jovanovski je za protivnicu u prvom kolu dobila Aliz Korne iz Francuske.

Branilac trofeja, Serena Vilijams turnir započinje duelom protiv Kamile Đorđi iz Italije.

Australijan opena počinje 18. januara, a pre toga treba da se završe kvalifikacione runde za prvi Gren slem sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dilan dog

    15. januar 2016 | 00:25

    Djokovic nema protivnike. .. samo nove - stare mušterije. ....

  • Zoran

    15. januar 2016 | 00:14

    Ana i jelana mogu odmah da se vrate opet ce se izblamirati i izgubiti od nekih ispod 100 mesta

  • Ja to tako!!

    15. januar 2016 | 05:56

    Pa valjda je Nadal izbegao Djokovica a ne on njega!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA