RUKOMETAŠI SRBIJE: Poraz od Poljske je, u stvari, naša pobeda!

Pročitajte izjave selektora i prvotimaca posle uvodnog meča na EP i nesrećnog poraza

  • 9

Neposredno pre meča sa Poljskom, mnogi su se pitali samo koliko će razlike rukometna reprezentacija Srbije da izgubi od domaćina.

Poraz jeste usledio, ali će ti isti morati da odaju poštovanje izabranicima Dejana Perića koji su pokazali neku novu Srbiju navijačima.

>>> ŠTETA: Srbija je igrala sjajan rukomet, ali je Nikčević promašio sedmerac za bod protiv Poljaka!

Neki novi tim čiji je vođa postao petar nenadić koji je dao sedam golova u tesnom porazu, iako smo imali sedmerac za remu u 59. minutu - 29:28.

- Uvek je teško izgubiti meč u poslednjem minutu. Mogu slobodno da kažem nezaslužena pobeda Poljaka. Nisu je zaslužili, ali to je tako, na kraju su uzeli bodove. Dugo vremena nismo odigrali ovako dobar meč, borbeno i pametno, ali je na kraju falilo i sreće. Ponosan sam na igrače i stručni štab - rekao je Nenadić i dodao:

Foto: rss.org.rs Foto: rss.org.rs

- Koliko god je poraz težak, ovo je naša pobeda. Moramo sad brzo da izbrišemo ovu utakmicu iz glave.  Nemamo za čim da žalimo. Sada se okrećemo Francuzima. Da pokušamo da uradimo nešto, ako ne, idemo na Makedonce.

Dejan Perić, selektor reprezentacije Srbije:

- Čestitam reprezentaciji Poljske na pobedi sa kojom je otvorila ovo prvenstvo. Iako smo danas igrali protiv domaćina i iako je za mnoge iznenađenje srpski tim, igrali smo danas na pobedu. Imali smo svoje šanse. Imali smo kvalitetan napad, ali nismo došli u situaciju da materijalizujemo dobar napad zbog odbrane koja nije bila na očekivanom nivou. Razlog tome je i individualni kvalitet poljskih igrača.

- Zadovoljan sam mentalnim sklopom i karakterom moje ekipe. Želeli smo i borili se do samog kraja za pozitivan rezultat. Verujem da su svi prisutni u hali do poslednjeg trenutka strepeli za rezultat. Igraćemo iz utakmice u utakmicu, verujem, bolje.

Foto: rss.org.rs Foto: rss.org.rs

- Ne znam kako je izgledalo sa tribina. Imali smo sedmerac za nerešeno na 20 sekundi pre kraja. Na kraju smo se dogovorili da pustimo desno krilo da šutne. Kockali smo se, to sam i rekao na tajm-autu. Cil je bio da ako se odbranimo uđemo sa markerom 7 na 6, dva pivotmena, ali nije bilo prilike.

Nemanja Zelenović, desni bek reprezentacije Srbije:

- Pokazali smo srce, borbenost, timsku igru i kolektiv. Nedostajalo je sreće na kraju. Prikazali smo odličnu partju. Imamo veliki potencijal, to smo večeras pokazali. Šta je, tu je, idemo napred. Ne smemo da budemo samokritični. Bilo je dosta dobrih stvari. Idemo dignute glave dalje.

Foto: rss.org.rs Foto: rss.org.rs

Momir Rnić, levi bek reprezentacije Srbije:

- Teško je reći nešto pametno. Odigrali smo sjajnu utakmicu pred 15.000 domaćih navijača. Na dobrom smo putu ako ovako nastavimo. Moramo da osvojimo dva boda, da se plasiramo u drugi krug i izborimo kvalifikacije za Rio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA