NEKA PRORADI SRPSKI INAT PROTIV FRANCUZA! Perić: Nismo ni ispraćeni sa velikim šansama!

Orlovi večeras igraju protiv Francuske na EP od 18.15 minuta

  • 4

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da nacionalni tim mora da se izdigne iznad poraza od Poljske (29:28) i spremi za duel sa favoritom Francuskom u drugom kolu prvenstva Evrope.

On je poručio da je ekipa motivisana da pokaže da ima kvalitet da napravi uspeh na šampionatu.

- Čast izuzecima, ali nismo sa nekim velikim šansama ispraćeni na ovo prvenstvo. Da li je realnost grupa ili sva dešavanja, ali nikako u glavi nismo imali da smo se pošteno i časno kvalifikovali za ovaj turnir - rekao je Perić, a prenosi sajt RSS.

On je dodao da se može žaliti za jednim, ali i dva boda.

- Još jednom smo potvrdili da ova ekipa ima kvalitet i da je krasi veliki motiv i želja za dokazivanjem - naglasio je Perić.

Foto: rss.org.rs Foto: rss.org.rs

Prema njegovim rečima, igrači imaju osećaj da su obezvređeni i da nemaju podršku.

- Igrači malo toga čuju što uliva poverenje i prepoznaje dobar rad. Niko ne voli da je potcenjen. Postoji veliki inat i motiv da zauzmu mesto pod suncem - naveo je Perić.

Selektor Orlova poručio je da je zadovoljan igrom protiv domaće selekcije, posebno u odbrani, istakavši da od svakog pojedinca zavisi koliko će odbrana biti uspešna.

- Odgovornost je podeljena i to je ispravan put. Tako se diže samopouzdanje. Odbrana mora da usmeri napad da napada na način koji će biti lakše braniti. Moramo u napadu da suzimo prostor, da ga nateramo da igra gde mi hoćemo. S tim nisam zadovoljan, ali i pored grešaka, moji igrači nisu bežali od onoga što su uradili - rekao je Perić.

Foto: rss.org.rs Foto: rss.org.rs

Tragičar protiv Poljske bio je Ivan Nikčević, pošto je propustio da realizuje sedmerac 30 sekundi pre kraja meča.

- Nije prijatno, ne mogu da opišem kako se osećam. Mnogo je teško, ali ostale su još dve utakmice u grupi i, nadam se, još tri posle toga. Moramo da skupimo snage da odigramo turnir do kraja kako treba. Slagao bih ako bih rekao da nisam vrteo film o mom promašaju. Teško je, bila je neprospavana noć, ali sa današnjim danom se ta priča završava - zaključio je Nikčević.

Utakmica 2. kola A grupe između Srbije i Francuske igra se večeras od 18.15 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    17. januar 2016 | 11:10

    E našli ste stvarno protiv koga inat da vam proradi. To bi isto bilo kada bih ja stao u ring Floyd Mayweather-u i tražio da mi proradi inat! Oko 5-6 razlike za Francuze je realna slika naše ekipe.

  • Davor

    17. januar 2016 | 11:36

    Nebitna utakmica za nas, protiv Makedonije odlucujemo ko ide dalje. Pametno odigrati, bitno da se nitko neozljedi...

  • Nešo

    17. januar 2016 | 13:47

    Ja sam i protiv Poljaka mislio da cemo izgubiti sa desetak razlike , bili smo bolji i nezasluzeno izgubili . Isto mislim da ce biti protiv Francuza , daj bože da se varam . Ako nas ne razvale to ce znaciti da se nesto veliko promenilo kod nas i da cemo u buducnosti biti respektabilna rukometna nacija i tada ce rukometaši imati adekvatan tretman i bice adekvatno ispraceni .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA