Liverpul i Junajted - De Hea činio čuda na golu, rekorder Runi zakucao Liverpul! (FOTO)

Napadač "đavola" postao igrač sa najviše postignutih golova za jedan engleski klub u istoriji Premijer lige

  • 0

Loš fudbal na "Enfildu" biće upamćem samo po dva detalja: pobedi Mančester junajteda golom Vejna Runija i, možda i daleko važnijem, odbranama golmana gostiju Davida De Hee, koji je, uz strelca jedinog gola, bio najzaslužniji za "tesan" trijumf protiv Liverpula - 1:0.

Vejna Runija je pogodak na terenu omraženog rivala vinuo na sam vrh liste igrača sa najviše postignutih golova za jedan klub u Premijer ligi. Ovo mu je bio 176. za Junajted, čime je prestigao nekadašnjeg superstara Arsenala Tijerija Anrija.

Trenutak odluke u samo na trenutke uzbudljivom meču dogodio se u 78. minutu kada je Mata centrirao, Felaini, okružen čak četvoricom protivničkih igrača, glavom poslao loptu na prečku, a Runi izuzetnom snažnim i preciznim udarcem sačekao odbitak i zario loptu u mrežu.

Tako je četa Luja Van Gala zabeležila pobedu koja je i dalje ostavlja u trci za titulom, mada, šest i sedam bodova naspram trija Lester, Siti, Arsenal za "đavole "deluju kao prilično ozbiljan poduhvat da se stigne.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Hobotnica De Hea razmahao se svojim pipcima i dovodio u stanje očaja ofanzivce "redsa". Njegov neverovatan miks talenta, veštine i fizikalija do izražaja je najviše došao u drugom poluvremenu, kada je, najpre, nogom odbranio "zicer" Firmina, ali bio je to samo najava novih naleta Liverpula.

U 67. minutu Španac je opet bio na velikim iskušenjima. i opet je izašao kao pobednik. Prvo je sjajnom paradom zaustavio udarac Čana, da bi u istom napadu, desetak sekundi kasnije, košarkaškim žargonom rečeno, lupio bananu Firminu prilikom pokušaja centaršuta Brazilca.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Samo minut kasnije još jednom fantastičnom intervencijom De Hea je "skinuo" opasan udarac Hendersona, koji je još u prvom poluvremenu bio u šansi, ali je tada poslao loptu po zemlji, pored De Hee, ali i pored gola.

Kazna za toliki broj promašaja, kako to nalaže nepisano fudbalsko pravilo, stigla je domaći tim posle već opisane akcije gostiju, prve prave na utakmici, i odličnog finiša novog rekordera Premijer lige Runija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Premijer liga, 22. kolo:

Subota:

Totenhem – Sanderlend 4:1

(Eriksen 42, 67, Dembele 59, Kejn 79.p - Van Anholt 40)

Njukasl – Vest Hem 2:1

(Perez 6, Vajnaldum 15 – Jelavić 49)

Bornmut – Norič 3:0

(Gosling 10, Deniels 54.p, Afobe 75)

Čelsi – Everton 3:3

(Košta 64, Fabregas 66, Teri 90+8 – Teri ag 50, Miralas 56, Mori 90)

Mančester Siti – Kristal Palas 4:0

(Delf 22, Aguero 41, 68, Silva 84)

Aston Vila – Lester 1:1

(Okazaki 28 – Gestede 75)

Nedelja

Liverpul – Mančester junajted 0:1

(Runi 78)

Stouk – Arsenal 0:0

Ponedeljak

Svonsi - Votford

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA