Đoković ubedljivo započeo odbranu titule na Australijan openu! (VIDEO)

Srpski teniser pobedio Hjeona Čunga sa 6:3, 6:2, 6:4 u prvom kolu Australijan opena

  • 1

Novak Đoković je u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije pobedio Hjeona Čunga iz Južne Koreje 6:3, 6:2, 6:4 i tako zapoeo odbranu titule na prvom Gren Slemu sezone.

>>>Novak opet pravio šou na terenu, smejao se čak i ozbiljni Federer! (VIDEO)

Iako je delovalo da je lako Đoković je bio tokom čitavog meča bio nešto nervozniji nego inače, što je i logično za prvi duel na AO.

Petostruki osvajač Australijan opena, prvi teniser sveta u drugom kolu igraće sa pobednikom meča Kventin Halis (Francuska) - Ivan Dodig (Hrvatska).

Zanimljivo je da je Južno Korejac oduzeo servis Noletu u sedmom gemu smanjivši na 4:3 i ali ipak Čungu nedostaje iskustvo za ovakve mečeve.

Za raziku od prvom seta u kome je grešio, Ðoković je drugi set dobio ubedljivo sa 6:2, dok je u trećem igrao onoliko koliko mu je bilo potrebno za pobedu.

Novak je rutinskom igrom priveo meč kraju.

Srpski teniser je tokom meča napravio 10 as servisa, imao je i tri duple servis greške.Osvojio je 89 odsto poena posle prvog servisa.

Imao je 40 vinera, a osvojio je svih 15 poena na mreži. Đoković je napravio i 27 neiznuđenih grešaka.

Foto:AP/Tanjug Foto:AP/Tanjug

Ðoković se nalazi u istom delu kostura kao i Švajcarac Rodžer Federer, pa je njihov potencijalni duel moguć u polufinalu turnira.

Foto:AP/Tanjug Foto:AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA