NFL: Poznati finalisti konferencija, Brejdi na Meninga (VIDEO)

Može li viđeni penziner Mening kao 2007. godine preko Nju Inglanda do novog Superboula? Fenomenalni Aron Rodžers

  • 2

Četiri meča, ali fantastična. U finalima konferencija NFL sezone sastaće se Denver - Nju Ingland i Karolina - Arizona.

Zahvaljujući slavljima Bronkosa i Patriota bićemo svedoci verovatno poslednjeg dvoboja dva kvoterbeka koji su obeležili poslednjih 15 godina u NFL-u, Toma Brejdija i Pejtona Meninga, s obzirom da će Mening najverovatnije u penziju, naročito ako uspe da se okiti superboul titulom.

Ubedljivo najuzbudljivije je bilo na meču Arizone i Grin Beja. Neverovatnu dramu i produžetak doneo je Aron Rodžers, kvoterbek Grin Beja, koji je iz dva bacanja prešao ceo teren i zahvaljujući pasu od 42 jarda koji je uhvatio Džef Dženis uspeo da iz nemoguće situacije ode u dodatni period. U poslednjoj sekundi...

Tamo, fortuna nije bila uz Pejkerse, jer je sudijski novčić dao mogućnost prvog napada, a onda je Leri Ficdžerald, praktično samo, hvatanje i trčanjem doneo "zlatni" tačdaun.

Arizona će u borbi za Superboul biti gost Karoline, koja je razmontirala Sijetl u "finalu pre finala". Kem Njutn je iskreirao sa saigračima čak 31:0 do poluvremena, što je bilo dovoljno za manje više rutinsko poluvreme, iako je Sijetl došavši do 31:24 nepuna dva minuta pre kraja uneo malo drame pred posledji posed domaćina. Ipak, Pantersi će posle 11 godina igrati meč za NFC šampiona, sa željom da posle 13 zaigraju u Superboulu.

Očekivano, ispovređivani Pitsburg nije uspeo da pobedi u Denveru iako je ekipa Stilersa dobar deo susreta bila u vođstvu (poslednji put 13:9, pred kraj treće četvrtine). Ipak, izostanak Antonija Brauna, prve hvatačke opcije gostiju i povreda sa kojom je igrao kvoterbek Ben Rotlisberger na kraju je došlo na naplatu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pejton Mening se vratio u tim Denvera i odlično komandovao ekipom, naročito u poslednjoj četvrtini. Imaće priliku da u direktnom duelu sa starim rivalom Brejdijem uđe u šansu da drugi put osvoji Superboul. Zanimljivo, kada je 2007. godine sa Indijanapolisom bio šampion, Mening je u upravo u finalu konferencije bio bolji od Brejdija.

A veliki Tom Brejdi i njegov tim u Bostonu je lagano izašao na kraj sa Kanzas Sitijem, koji je došao na meč sa 11 uzastopnih pobeda. To, naravno, ništa ne znači aktuelnim šampionima, koji su od početka do kraja suvereno držali rezultatsku prednost u svojim rukama. Peti put će igrati u finalu konferencije.

Pogledajte 10 najboljih poteza vikenda po izboru NFL-a.

Rezultati polufinala

NFC

Denver - Pitsburg 23:16

Nju Ingland - Kanzas Siti 27:20

AFC

Arizona - Grin Bej 26:20 (produžetak)

Karolina - Sijetl 31:24

Finala (25.1)

Denver - Nju Ingland

Karolina - Arizona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko Iz Mase

    18. januar 2016 | 21:25

    Пантерси неће имати никаквих проблема с Кардиналсима. С друге стране иако су Патриотси показали већи квалитет од Бронкоса треба инмати на уму да имамју негативан скор с истима у Денверу. Пре две године управо у Денверу су завршили свој поход ка Супербоулу. Искрено прижељкујем Супербоул Патриотс - Пантерс и победу Патриотса.

  • *

    18. januar 2016 | 12:29

    Mislim da ce Patriote lako sa Denverom koji je po meni i od Stilersa trebao ispasti,a PRAVO polufinale je svakako Karolina-Arizona jedva čekam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA