Federer: Dajte imena igrača koji su nameštali mečeve, sve ostalo je glupost

- Nemam sažaljenja prema takvim ljudima - tvrdi švajcarski teniser

  • 10

Britanski BBC objavio je da poseduje dokumenta koji dokazuju nameštaljke na najvećim teniskim turnirima, pa čak i na Vimbldonu.

"U poslednjih 10 godina za nameštanje je osumnjičeno 16 tenisera koji su bili među 50 najboljih na svetu. Svi su nastavili sa tenisom, a neki od njih su i gren slem šampioni. Dokumenti koje smo dobili pokazuju da su se u Rusiji, severnoj Italiji i Siciliji uplaćivale stotine hiljada funti na nameštene mečeve, od čega su tri odigrana na Vimbldonu", navodi BBC.

>>> Đoković ispričao kako mu je nuđeno 200.000 dolara da namesti meč!

U tekstu se ističe da je odluka da se ne objavljuju imena igrača, jer bez pristupa njihovim računima nije moguće dokazati bilo kakvu sumnju, ali se zna da osmorica sa spiska nastupaju na Australijan openu.

Sve to ipak ne oduševljava Rodžera Federera.

Iskusni Švajcarac je u Melburnu istakao da je lako iznositi u javnost takve stvari, i traži - imena!

- Šta je i ko sve uradio? Sve je nešto razbacano. To je lako uraditi. Voleo bih da čujemo imena. Tek onda stvar postaje konkretna i možemo o tome da debatujemo. Da li je to uradio igrač ili njegov tim? Ko je to bio? Da li se i ranije dešavalo? Ako je u pitanju dubl igrač ili singl? Koji gren slem? I sve tako u krug. Glupost je odgovarati o nečemu što je čista spekulacija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Izuzetno je ozbiljno i važno da održavamo integritet našeg sporta. Koliko daleko ovo ide? Što više ide, veće bi iznenađenje bilo, nema sumnje. Mislim da takve stvari ne smeju da budu u sportu, i nemam sažaljenja prema takvim ljudima.

- Ljudi se klade u celom svetu, u svim sportovima. Igrači moraju da znaju da smo mi odgovorni za integritet sporta, jer sve dok ne znamo ishode mečeva, oni će svima biti zanimljivi. U suprotnom nema poente gledati tenis - zaključio je Rodžer Federer.

Švajcarac je u prvom kolu Australijan opena savladao Gruzijca Basilašvilija 6:2, 6:1, 6:2 za sat i 15 minuta igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • liz

    18. januar 2016 | 14:16

    Ne mogu da verujem! Pa zar i u tenisu da se rade ''necasne stvari''! A bas sam bila ubedjena da se tu nikako ne moze muckati! Znaci i beli sport se skrnavi....!!!!!

  • Spawn

    18. januar 2016 | 13:23

    Naravno, da ne bude posle ovaj, onaj. Tu sortu zvati imenom i prezimenom.

  • goran wien

    18. januar 2016 | 14:04

    Ja Mislim , da si i ti u ovu grupu.Ne bi se iznenadio ni malo.Napad je najbolja odbrana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA