RASULO MEĐU RUKOMETAŠIMA SRBIJE: Golman se naljutio i napustio reprezentaciju!

Rezervni čuvar mreže Slaviša Đukanović napustio selekciju i vraća se iz Poljske sa Evropskog prvenstva

  • 54

Slaviša Đukanović, rezervni golman rukometne reprezentacije Srbije odlučio je da napusti selekciju pred odlučujući meč protiv Makedonije.

On je na svom Fejsbuk profilu objavio opširnu poruku kojom je obavestio navijače da napušta Poljsku i da se vraća u Srbiju, a potom i u Francusku, gde bi trebalo da se priključi pripremama svoje ekipe. Kao ključni razlog za takvu odluku navodi neslaganje sa prvim golmanom Darkom Stanićem.

- Dragi moji navijači, prijatelji, želim da vas obavestim da se zbog trenutne loše organizacije i neodgovornog ponašanja određenih ljudi u našoj reprezentaciji sutra, eventualno prekosutra (u zavisnosti od mogućnosti promene karte) vraćam u Srbiju, a potom i u Francusku, kako bih se što pre priključio svom matičnom klubu Sen Rafaelu u predstojećim pripremama za narednu polusezonu!

- Zahvaljujem vam se na podršci od sveg srca! Do nekog sedećeg duela! Sportski pozdrav - bila je prva poruka Đukanovića na Fejsbuku, koji je potom dodatno objasnio problem.

- U vezi sa mojom odlukom da napustim državni tim želim da se obratim javnosti i da kazem da je to samo moja odluka i da sam je doneo mirne glave sa puno razmišljanja! Sa momcima u ekipi imam sjajan odnos i želim im svu sreću u daljem takmičenju, sa njima sam jeo, spavao, trenirao.... družio se!

Foto: rss.org.rs Foto: rss.org.rs

- Samo ja znam koliko sam se žrtvovao za ovaj tim iako će to možda biti shvaćeno drugačije nakon svega! Smatram da sportista na visokom nivou treba da bude uz tim od početka, uz svoje saigrače i drugove! Rukomet je ekipni sport i nema pojedinaca koji sami odlučuju kada će, koliko i kako trenirati (igrati).

- Molim vas da me razumete i da ne mislite da imam nešto protiv Rukometnog Saveza Srbije, selektora ili igrača, jednostavno se sa Stanićem nisam mogao uklopiti i smatram da je tako najbolje za moj tim i za Srbiju. Selektor je odabrao da Marijanac bude u timu za utakmicu protiv Makedonije (želim ti svu sreću brate). Želim vam svu sreću momci i neka najbolji pobedi - pojasnio je Đukanović.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

I selektor Dejan Perić je imao viđenje cele situacije.

- Zamenio sam ga, što je moje pravo jer sam nezadovoljan njegovom formom. A, to što hoće da se vrati, je njegova procena i pravo. U toku prvenstva mogu da napravim tri izmene, čak i istog igrača da vratim, ako procenim da treba - rekao je Perić, a preneo Sportski žurnal.

Rukometaši Srbije od 18.15 igraju protiv Makedonije odlučujuću utakmicu za plasman u narednu rundu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apokalipsa

    19. januar 2016 | 00:52

    Svasta sam cula ali ovo jos nisam

  • Stelare

    19. januar 2016 | 08:26

    Matori, odbrani nesto pa onda pobegni. Odbranio si stomakom par lopti kada su sutirali u tebe. Sram te bilo!

  • Kole

    19. januar 2016 | 08:44

    Je on sad očekuje neku podršku ili šta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA