Perić posle ispadanja sa EP: Igrači nisu poslušali moju naredbu za odbranu poslednjeg napada!

Selektor Dejan Perić istakao posle ispadanja sa Evropskog prvenstva da bi ponovo branio poslednji napad na identičan način

  • 16

U taboru reprezentacije Srbije posle remija sa Makedonijom vladalo je razočaranje i tuga. Selektor Dejan Perić čestitao je igračima na pruženim partijama i istakao da bi ponovo branio poslednji napad na identičan način.

>>> I STANIĆ... JAO, JAO: Kovinjalo video odbranu za pobedu, a onda je usledio hladan tuš (VIDEO)

>>> Kakva drama u Poljskoj! Srbija u poslednjim sekundama ispala sa EP!

- Čestitam reprezentaciji Makedonije na jednom napornom meču i plasmanu u drugi krug. Želim im da nastave da prikazuju dobre partije u nastupajućim mečevima u glavnoj fazi takmičenja. Hoću da čestitam i mojim igračima.

- Ne samo na današnjoj utakmici, već na svom ovom vremenu provedenom zajedno. Imali smo tešku grupu, ali ni jednom to nismo spomenuli u pripremnom periodu, jer bi to značio izgovor za sportistu koji treba da igra protiv najboljih i da pobedi. Odlučila je jedna odbrana ili jedna odbijena lopta. To je sport i meni je drago da su ekipe sa prostora bivše Jugoslavije vodile jedan mali sportski rat do poslednje sekunde – rekao je Perić.

Foto: RSS Foto: RSS

On je naglasio da je u njegovoj ekipi vladala dobra atmosfera i da je ponosan na svoje igrače.

- Izgubili smo šansu za plasman u drugu fazu, ali u sportu postojie različiti načini da se izgubi. Čestitam mojim igračima na vrhunskoj sportskoj atmosferi, kvalitetu igre i moralu.

- Od srca sam ponosan na jednu grupu igrača, mladih i starih, koji su teret velikog takmičenja i izazov koji je bio pred nama, izneli na najvišem mogućem nivou. Hvala i poljskoj naciji na izuzetno organizovanom takmičenju.

Perić se osvrnuo i na završnicu meča i odbranu svoje ekipe u poslednjem napadu Makedonije.

- Postigli smo gol, ostalo je 10 sekundi. Najveći problem je što kod vođstva gol razlike nismo uhvatili loptu nakon odbrane Stanića, a zatiim napravili bespotrebno isključenje. Kada bi se sve ovo ponovilo, isto bih to uradio.

- Ono što hoću posebno da naglasim, da kod poslednjeg tajm-auta, da smo kod poslednjeg tajm-auta Makedonije, imali smo pet igrača na terenu. Tražio sam da stanu na liniju od šest metara sva petorica i da trče oko pivotmena, da ni jedan ne izlazi na protivničke igrače. Višak koji je napravljen na Manaskova je posledica toga što je jedan od mojih igrača izašao na 11 metara na Kirila Lazarova koji je bio sa loptom na 15.

Darko Stanić je istakao Manaskova kao ključnog čoveka za prolaz Makedonije u narednu rundu.

- Čestitam treneru Obrvanu i makedonskom timu na odličnoj utakmici. Želim im svu sreću u nastavku takmičenja. U određenim ključnim trenucima je presudilo iskustvo makedonskih igrača, odnosno, neiskustvo naših igrača. Dejan Manaskov je bio ključni igrač koji je preuzeo odgovornost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    19. januar 2016 | 23:00

    Treneru kad imas ovakvu situaciju onda se pravi faul na 9 metara a vreme prolazi a ne da se brani.

  • Bob

    19. januar 2016 | 23:54

    Nikad se ne pravdaj na zadnji potez, gde je cela utakmica?

  • Gile

    19. januar 2016 | 21:41

    Bruka, odlazi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA