RAT NARODNJACIMA GROBARA I DELIJA: Šeki posle Šabana, Mašinke i Brene (VIDEO)

Grobari sa razglasa u Humskoj pustili delijama hit Šekija Turkovića "a ja imam tugu, pet godina dugu", aludirajući na Zvezdin šampionski post

  • 2

Pesma sa razglasa stadiona u Humskoj čuvenog narodnjaka Šekija Turkovića uoči 142. večitog derbija nastavak je peckanja večitih rivala koje datira još od košarkaškog derbija iz sezone 2005/2006.

Melodija "2000 noći", gde najveću pažnju privlače reči "A ja imam tugu, pet godina dugu", aludira na post "crveno-belih" kada je šampionski naslov u pitanju. Ipak, posle derbija više su bili tužni oni koji su emitovali pesmu, jer je Zvezda protiv Partizana slavila treći put uzastopno.

U istorijatu peckanja "neobičnim" melodijama prednjače Grobari, kojima su doduše i rezultati njihovog kluba poslednjih godina davali više razloga za radost i zafrkavanje rivala.

Prepucavanje preko razglasa krenulo je spontano na košarkaškom derbiju 13. juna 2006. godine. Tada su "grobari" "naručili" melodiju od Šabana Bajramovića "Zvezda, Zvezda" i od Mašinke Lukić "Džajo, Džajka".

Usledila je pauza do čuvenih košarkaških okršaja, kada je Milan Gurović počašćen Luisovom melodijom "Obriši suze mala moja", apropo njegovog plakanja posle prethodnog derbi poraza. Taj dvoboj i agresivan stav navijača Partizana prema Guroviću izazvao je i reakciju Delija na sledećem meču, pošto je odgovoreno melodijom "Debela devojka" "Električnog orgazma" koja je bila namenjena treneru "crno-belih" Dušku Vujoševiću.

Pauza nije dugo trajala, jer je Lamin Dijara već posle godinu i po dana postao noćna mora "crveno-belih", pa su navijači Partizana obradili čuveni hit "Dijana ljubavi" Ferida Avdića. U pobedi Partizana 2:0, sa razglasa u Humskoj je pušten narodnjak, a Dijara je predstavljen kao "ubica cigana".

Godine dominacije u fudbalu i košarci nisu ostavile skrštenih ruku Grobare koji su na proslavi desete uzastopne titule u Pioniru, "sevdašili" uz Tonija Montana i "10 godina". Prošle godine, hit juga postala je pesma "Lepe Brene" - "4 godine" kada se u derbiju slavila gotovo osigurana četvrta uzastopna titula.

(S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vek

    8. maj 2012 | 12:30

    pogledajte samo imena izvodjača koje su navijači partizana puštali..dovoljno je

  • Dejan

    8. maj 2012 | 02:20

    DA JE PRAVE SRPSKE DRZAVE TITOVI BLIZANCI;ZVEZDA I PARTIZAN BI BILI ZABRANJENI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA