Tumbakovića pitali da li mu smetaju crveni dresovi: Daltonista sam!

Srpski trener zvanično je preuzeo klupu Crnu Gore

  • 7
Godišnji koktel fudbalskog kluba Partizan, Zvonko Varga, Ljubiša Tumbaković Foto: Marko Todorović

U Fudbalskom savezu Crne Gore predstavljen je Ljubiša Tumbaković, sa kojim je potpisan ugovor do kraja 2017. godine, a garantuje srpskom treneru godišnju platu od 150.000 evra.

Predsednik FSCG istakao je da će ugovor biti produžen ukoliko se reprezentacija plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Tumbaković će kao selektor debitovati na prijateljskim utakmicama sa Grčkom (24. mart, Atina) i Belorusijom (29. mart, Podgorica).

- Drago mi je što sam u Podgorici, imam lepe uspomene iz ovog grada, uvek sam se lepo osećao. Zahvalan sam članovima saveza koji su mu ukazali poverenje. Znam da je klupa Crne Gore velika obaveza, ali sam je svesno preuzeo - rekao je Tumbaković.

- Uvek sam verovao u nešto što radim. Ne plašim se, sa velikim optimizimom gledam na ono što dolazi. Nadam se da ćemo svi zajedno podići nivo crnogorskog fudbala. Postoji želja i energija da se dokažem i da napravim rezultat - naglasio je on.

- U fudbalu je bitan rezultat, a bez obzira na sastav grupe bilo bi tužno kada bih rekao da ne postoji šansa. Želimo, možemo, potrebna je ogromna podrška... Gledao sam Crnu Goru, ali nedovoljno da dam stručno mišljenje. Međutim, za sve ima vremena - rekao je bivši trener i funkcioner Partizana.

- Mislim da je došlo vreme da budem selektor. Nisam se čuo sa Brnovićem, ali razgovaraću sa njim. Cenim ga, to je moj prijatelj, bio mi je igrač.

Usledio je interesantno pitanje - kako će se snaći u crvenoj opremi?

- Blagi sam daltonista. Šalim se. To je nekada bilo rivalstvo, a danas je malo izgubilo snagu - zaključio je Ljubiša Tumbaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tel

    20. januar 2016 | 17:23

    Crno belo mu je u srcu.. pozdrav id grobara I za grobare

  • Xxx

    20. januar 2016 | 15:49

    Blagi daltonista razlikuje boje ali ne nijanse ;-) tako da crveno-belo sigurno primetis :-)

  • Ljubitelj

    20. januar 2016 | 17:55

    Trener kao i Vujosevic samo mogli u Partizanu na silu da uzimaju trofeje gde god su bili posle oterani posle par meseci. Umislili da su treneri. Zabluda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA