Zvezdina prva pobeda u Sloveniji: Orlandić će želeti da zaboravi ovaj meč, Grof probao novog štopera!

Crveno-beli su i treći put savladali Ankaran

  • 12

Crvena zvezda je odigrala prvi pripremni meč u Sloveniji. Zahvaljujući sjajnoj igri u prvom poluvremenu, crveno-beli su savladali drugoligaša Ankaran rezultatom 3:0 (3:0)

Strelci za najtrofejniji sprski klub bili su Slavoljub Srnić, Mičel Donald i Srđan Plavšić, a podsetimo da je Zvezda istog protivnika ''tukla'' i ranije dva puta - 7:0 i 3:1.

Trener crveno-belih Miodrga Grof Božović izveo je na teren skoro najjači tim. Čak devetorica onih koji su činili najstandardniju postavu tokom jeseni. Izuzeci su bili Luka Jović umesto Uga Vieire, kao i talentovani omladinac Nikola Jovanović umesto Vukašina Jovanovića.

Na golu je bio Kahriman, odbrana Petković, Luković, Nikola Jovanović i Ibanjez, sredina Grujić, Donald, Plavšić, Srnić i Katai, dok je pomenuti Jović bio u špicu.

Već u 5. minutu Zvezda je povela sa 1:0. Luka Jović je odlično asistirao Slavoljubu Srniću koji je glavom smestio loptu u mrežu. Samo dva minuta kasnije Jović je mogao i da pogodi, ali je, takođe glavom, šutirao preko gola.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Narednih nekoliko minuta pripalo je Marku Grujiću koji je u dva navrata pokušao da postigne gol. U 14. minutu šutirao je sa 20-ak metara, dok je u 18. pokušao glavom.

Srpski vezista nije uspeo da zatrese mrežu, ali jeste njegov partner na sredini terena Mičel Donald. Igrao se 22. minut kada je Holanđanin šutirao sa ivice kaznenog prostora i povisio na 2:0.

Nije dugo stajao taj rezultat na semaforu. Već u 25. crveno-beli su ubedljivo vodili sa 3:0 posle odličnog šuta Plavšića sa 20-ak metara. Na odmor se i otišlo sa tri gola viška na kontu Zvezde.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Grof Božović je odlučio da u drugih 45 minuta promeni kompletan tim. Na golu je bio Supić, a igrali su još: Cvetković, Vukašin Jovanović, Pavićević, Anđelković, Ristić, Adžiċ, Ilić, Gavrić, Živković i Orlandić.

Upravo je ovaj poslednje pomenuti imao tri sjajne prilike u nastavku. Dva puta mu je golman Ankarana odbranio, dok je crnogorski štoper pogodio i stativu u 76. minutu.

Ipak, prvu šansu u nastavku imao je Ankaran, ali je Supić sjajno intervenisao u 51. minutu. Morao je Supić da vadi loptu iz mreže u 78. minutu, međutim, na njegovu sreću bio je ofsajd. Gol je poništen.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Poslednjih 10 minuta utakmice proteklo je u šansama Orlandića i odbranama golmana Ankarana. Pokušaj glavom u 81. minutu, nepreciznost u 84. minutu i novi promašaj u 89. minutu posle odbitka koji mu je obezbedio Luka Adžić.

Kada na ovo dodamo i one pomenute tri stižemo do brojke od šest neiskorištenih prilika za crnogorskog napadača. na kraju, ostao je rezultat iz prvog poluvremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA