SRBIJA JE U FINALU: Magični potezi Mandića i Pijetlovića pogurali Delfine, serijom 4:0 dokusureni Grci!

Izabranici Dejana Savića slavili u polufinalu rezultatom 13:7

  • 33

Šampioni će se boriti za odbranu krune! Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale EP u Beogradu, pošto je u polufinalu savladala Grčku rezultatom 13:7 (4:3, 2:0, 4:1, 2:3).

To znači da je Srbija definitivno obezbedila medalju, ali izabranici Dejana Savića se neće zadovoljiti srebrom. Borba za zlato je u subotu, a tamo će Delfini čekati boljeg iz duela Crna Gora - Mađarska.

- Radi se o dve fantastične ekipe. Crna Gora je favorit ukoliko pokažu igru iz četvrtfinala. Jedva čekam finale - rekao je Živko Gocić, čijim rečima se pridružio i Duško Pijetlović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

S pravom su srpski vaterpolisti isticali da će Grci biti najteži protivnik do sada, što je treći tim sveta i pokazao u prvih 13 minuta.

Tada je na semaforu stajalo samo 4:3 za Delfine, sve dok Dušan Mandić i Duško Pijetlović nisu izveli pravu magiju u bazenu. Prvi je mangupski lobovao golmana, dok je drugi u gol uvukao i loptu i dva igrača Grčke.

To je bila najava finala, a Grcima nije pomoglo smanjenje rezultata na 6:4. Samo su još više razljutili Delfine koji su serijom 4:0 na kraju treće četvrtine rešili pitanje pobednika. Na kraju, 13:7 za Srbiju.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Duško Pijetlović i Filip Filipović sa po tri gola. Prlainović je dao dva, koliko i Mandić. Ćuk, Jakšić i Mitrović po jedan. S druge strane, najefikasniji u redovima Grčke bili su Vlahopulos u Gaunas sa po dva gola.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pijetlović je odlično otvorio utakmicu i obezbedio Srbiji igrača više, ali Mitrović nije uspeo da zatrese mrežu. Pogodio je stativu. S druge strane, Delakas je prevario Branislava Mitrovića i gosti su prvi poveli u polufinalu. Nije dugo trajalo vođstvo grka pošto je Filipović iskoristio igrača više i obradovao krcatu Arenu - 1:1.

I Grci su na 5.45 do kraja prve četvrtine dobili igrača više, ali sa desnorukim igračem preko desnog krila nisu mogli ništa. Lopta se spretno odbila ponovo do gostujućih vaterpolista, a zatim je usledila sjajna odbrana Mitrovića. Zaustavio je zicer grčkog centra.

Tresle su se prečke u sledeća dva napada. Najpre Filipović nije iskoristio igrača više, da bi Mitrović uz pomoć iste zaustavio napad brojčano nadmoćnijih Grka. kacija Srbije s druge strane i gol Pijetlovića za prvo vođstvo koje je kratko trajalo. Gunas je izjednačio na 2:2 sa igračem više.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pijetlović je upisao svoj drugi gol na meču, na ulasku u poslednja dva minuta prve četvrtine. Ponovo su sudije isključile jednog igrača, kao i u narednoj akciji Grka. Njihov selektor je zatražio tajm-aut koji je urodio plodom. Mitrović jeste odbranio prvi šut, ali ponovljeni nije - 3:3.

Samo šest sekundi ostalo je do kraja prve četvrtine kad aje Mandić uputio projektil ka Grčkom golu. Srbija je iskoristila igrača više i vodila je sa 4:3 posle prvih osam minuta igre.

Grcima ni dva igrača manje nisu pomogla da izjednače na početku druge četvrtine, jer je Mitrović odbranio u momentu kada se Gocić vraćao. Nikić je u nastavku iskoristio svoju snagu i naterao goste da naprave faul za isključenje koje Jakšić nije iskoristio.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Skoro pet minuta nije viđen nijedna gol u drugoj četvrtini kada je na scenu stupio Dušan Mandić. Majstorija levorukog bombardera. Lob, gol od stative, sa dva igrača na sebi. Srbija je povela sa 5:3, dok je prečka bila saveznik u odbrani.

Grci su zonom pokušali da zaustave Srbiju, ali Pijetlovića je teško zaustaviti. Najbolji vaterpolista sveta ugurao je praktično dvojicu čuvara u gol, gde je završila i lopta za vođstvo Delfina od 6:3 na poluvremenu.

Možda je sve moglo da bude gotovo na isteku drugog minuta treće četvrine, ali Srbija nije iskoristila dva igrača manje. Kazna je usledila već u sledećoj akciji Grka koji su smanjili na 6:4. Kada je bilo najpotrebnije, Ćuk se izdigao iznad vode i doneo Srbiji vođstvo od 7:4 na polovini treće četvrtine.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Sjajan pas Filipovića za Pijetlovića na dva metra značilo je samo jedno - isključenje Grka i gol Prlainovića za 8:4, nakon tajm-auta Dejana Savića. Isti igrač je povisio i na 9:4, Grci propustili igrača više, a Filipović je postigao 10. gol za Srbiju

Trenutak nepažnje Mitrovića iskoristio je jedan grčki vaterpolista i sredinom poslednje četvrtine smanjio na 10:5, a Afrodakis je u sledećem napadu asistirao svom centru za 10:6. Grčka je iskoristila igrača manje. Kao i Nikola Jakšić za 11:6 Delfina. Mitrović je stavio tačku na 13:7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    20. januar 2016 | 20:41

    Ovo je prava borba a ne kao ona trening utakmica od pre neki dan protiv onih kockastih papalina.

  • Johan

    20. januar 2016 | 21:04

    A jao,i ovi će proći kao kockaste papaline.

  • Gazimestan

    20. januar 2016 | 21:43

    Kada igraju hrvati?a joj da,ujaci se vratili u ljepu njihovu...Bravo vaterpolisti,tako se igra za svoju zemlju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA