''Maćedonsko - montenegrinski'' lobi godinama uništava srpski rukomet: Zašto šef sudija navija sa Makedoncima?

Potpredsednik UO RSS Siniša Lazić izdao je saopštenje za javnost u kom je izneo niz optužbi na račun šefa sudija EHF

  • 8

Muška rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se palsira u drugi krug na EP u Poljskoj zbog lošije gol razlike od Makedonije, s kojom su Orlovi odigrali nerešeno u odlučujućem meču.

Podsetimo, naš tim je primio gol u poslednjim trenucima meča koji je završen rezultatom 27:27. U RSS su besni na sudije, odnosno na Dragana Načevskog koji je šef sudija EHF.

>>> Odbegli golman optužio Stanića: Odlučivao je ko će da igra i koliko, trenirao je sa dve leve patike!

Potpredsednik UO RSS Siniša Lazić izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti.

Foto: rss.org.rs Foto: rss.org.rs

- Povodom učešća naše reprezentacije na prvenstvu Evrope u Poljskoj, želim u svojstvu potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije i dugogodišnjeg rukometnog radnika da se obratim kako svim članovima Rukometnog saveza Srbije tako i široj sportskoj javnosti, kako bi isti bili upoznati sa činjenicama koje su u samoj vezi sa tim takmičenjem.

- Naša reprezentacija predvođena selektorom Dejanom Perićem, nekadašnjim istaknutim golmanom državnog tima i nosiocem nacionalnog sportskog priznanja, sa sjajnim sportistima rukometašima i predanim stručnim štabom, apsolutno je dostojno i sportski reprezentovala našu zemlju na kontinentalnoj smotri rukometa.

- Njihovim ponašanjem i borbenom igrom kada ni pred kim nisu ustuknuli možemo samo da budemo ponosni. Na tome im treba od sveg srca čestitati, a podršku svih dobronamernih i rukometu odanih poklonika sigurno je da imaju u ogromnoj meri.

Foto: rss.org.rs Foto: rss.org.rs

- Ali, na našu veliku žalost, kreatori nesportskog dela rukometa oličeni u šefu sudija EHF-a Draganu Načevskom, koji je svojim direktnim uticajem po ko zna koji put eliminisao našu reprezentaciju sa nekog takmičenja, tako što je sasvim sigurno još pre polaska za Poljsku odredio izvršioce nečasnog dela Horačeka i Novotnog bili su jači i od naših sjajnih reprezentativaca. Protiv nepravde se ovog puta nije moglo.

- Takozvani ''maćedonsko - montenegrinski'' lobi opet nam je iz samo njima znanih razloga naneo neprocenjivu štetu. Podsetićemo se i polufinala Svetskog prvenstva u Francuskoj sa Švedskom, kada su nas ''crni da crnji ne mogu biti'' braća Načevski zavili u crno, i direktno nas onemogućili da budemo svetski prvaci.

- Dragan Načevski nas je kao delegat u Nišu protiv Islanda pre par godina ponovo eliminisao poništivši nam čist gol, baš onaj presudni koji nas je vodio na veliku rukometnu smotru. Elem, njihovi vrli puleni Horaček i Novotni u Poljskoj su nas ne za njih prvi put upropastili, srušivši sve naše nade i snove i divljenje prema našim hrabrim momcima.

Foto: rss.org.rs Foto: rss.org.rs

- I pre godinu dana u Osijeku, isti taj čuveni Dragan Načevski nas je ''podmuklo uradio'' protiv Crne Gore u saradnji sa crnogorskim funkcionerom Peđom Boškovićem, i tako izbacio sa prvenstva aktuelne svetske vicešampionke. Njegov brat Marjan Načevski nije ništa bolji prema našim klubovima i učesnicima regionalne lige.

- SEHA Južni tok liga je ozbiljno ugrožena zbog njihovih privatnih ''kombinacija'' i ''tezgarenja'', i opravdano se postavlja pitanje postojanja takve lige, pa se trebamo svi ozbiljno zapitati da li naši članovi uopšte treba da igraju u njoj pod takvim uslovima. Koliko puta su oštećeni do sada?

- Bez obzira što imamo dobre odnose sa evropskom i svetskom rukometnom federacijom EHF i IHF, moramo da se ogradimo od ovakvih njihovih predstavnika, braće Načevski, koji vršljaju po rukometnoj Evropi kako im je šef, potpuno nekažnjeno. Zar komesar SEHA lige može na tribinama u Krakovu da bude u ulozi vođe ''maćedonskih'' navijača?

Foto: RSS Foto: RSS

- Na šta to liči? Može, ali onda ne može da bude komesar SEHA lige. Zar Dragan Načevski može da delegira sudije makedonskoj reprezentaciji, i to po više meseci pre početka Evropskog prvenstva znajući kome će dati  ''domaći zadatak''. Ima li nekog u toj eukometnoj Evropi da već jednom vidi kakva su pošast za rukomet braća Načevski?

- Ako je i od braće Načevski, mnogo je! Naši momci će za nas uvek biti pobednici, a braća Načevski neko koga nikada više ne želimo da vidimo na utakmicama naših klubova i reprezentacija.Sram ih bilo za onakvu krađu u Krakovu!

- Periću i momci - imate našu bezrezervnu podršku, samo hrabro i napred - u potpisu Siniša Lazić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    20. januar 2016 | 20:23

    Pa zašto onda primamo ta.... svaki dan u Srbiju,ili igraju ili su gejevi ili pjevaju,daj brate maknite se njih jednom za vazda! Zakon fini koji im zabranjuje sve osim ako ne plate iu keshu debelo! Oa im eto Albanije i njihovih zemalja,ovo govorim da nam nebi bilo krivo svaki put kad negdje ispu..mo a od njih evo pusi..stalno!

  • makedonac

    20. januar 2016 | 20:18

    Jadni li ste jadni,Bozee

  • Neša

    20. januar 2016 | 20:08

    Ako neko prizna kosovo i dozvoli da igra a mi kažemo da imamo dobre odnose onda više i ne zasluzujemo dajte nekog ko ima hrabrosti da nas vodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA