RADONJIĆ: Unikaha nije Real ili Barsa, ali igraju kao da jesu!

Trener crveno-belih analizirao španski tim pred meč 4.kola TOP 16 Evrolige u petak

  • 11

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Unikaha nije veliko ime kao Real i Barselona, ali da sigurno zaslužuje veliki respekt uoči meča dva tima u Top16 fazi Evrolige.

- Dolazi nam ekipa koja je ove sezone igra izvanredno u Evroligi. Oni nisu Real i Barselona, ali moramo tako da ih posmatramo. U Atini su propustili šansu da dođu kod nas sa 3:0, a ostao je upečatljiv i njihov trijumf protiv CSKA u Moskvi. Svesni smo sa kime igramo i potrebno je dosta toga da uradimo kako bismo došli do pobede - rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.

On je poručio da se nada da povreda skočnog zgloba Kvinsija Milera nije ozbiljnije prirode i da će biti spreman za meč.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Večeras ćemo više znati o njegovoj povredu. Osim poznatih kvaliteta i prepoznatljivog stila, tranzicije i odličnom šutu za tri, igraju u dobroj formi. Neophodno je da svih 40 minuta budemo u jakom ritmu i pokažemo pravo lice do zacrtanih ciljeva.

Prema njegovim rečima među crveno-belima je prisutno ogromno zadovoljstvo zbog plasmana u Top16 fazu Evrolige, ali da se neće time zadovoljiti.

- Možda nije dovoljno apostrofirana koliko je jaka grupa bila u prvoj fazi. U jednom trenutku stvorena je slika da razmišljamo o drugom takmičenju, pored mnogo problema sa povredama koje smo imali.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na pitanje da li je Tarens Kinzi propustio jučerašnji trening jer je ostao duže kod frizera, Radonjić je dao odričan odgovor.

- Tarens ima kratku kosu - pojasnio je crnogorski trener.

Radonjić je dodao da nije siguran kada će se kapiten Luka Mitrović vratiti na parket posle povrede.

- U petak stiže iz Istanbula i pojaviće se na treningu. Napravićemo plan rada, a na analizama moći ćemo da vidimo kada bi mogao da se očekuje njegov povratak. Nije idealan momenat da se kaže da je "to to", ali ide brže nego prema prvim najavama - zaključio je Radonjić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iz Zvezde su poručili da će, u slučaju da se ponovi incident sa ubacivanjem tvrdih predmeta u teren, naredni meč protiv Lokomotice Kubanj odigrati bez gledalaca.

Utakmica 4. kola E grupe Top16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Unikahe igra se u petak od 20 sati u hali Pionir.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    21. januar 2016 | 15:24

    Igraj zvedzdo, igraj i pobedi...

  • Zoks

    21. januar 2016 | 17:34

    Zvezdo, voli te 90% Srba. Radovaćemo se i u petak posle još jedne pobede u nizu.

  • Bane

    22. januar 2016 | 13:49

    Zvezdooo, igraj Zvrzdoooo! Najbolji smooo, na planetiii, u sunčevom sistemuuu, u Galaksijiii, u svrmiruuu, ali jbg, Partizan je šampion Evropeee, a ne miii!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA